{"id":38021,"date":"2017-04-07T11:08:52","date_gmt":"2017-04-07T09:08:52","guid":{"rendered":"http:\/\/fhm.nl\/?p=38021"},"modified":"2022-12-12T11:59:11","modified_gmt":"2022-12-12T10:59:11","slug":"het-beste-restaurant-ter-wereld-staat-dit-jaar-new-york","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/fhm.nl\/het-beste-restaurant-ter-wereld-staat-dit-jaar-new-york\/","title":{"rendered":"Het beste restaurant ter wereld staat dit jaar in New York"},"content":{"rendered":"
<\/div>

Even snel langs D\u00f6ner Company, Top Kebab NL, Smulshop<\/em> of McDonalds is natuurlijk altijd genieten. Je krijgt waar voor je geld en je kan lekker smikkelen. Daar kunnen een heleboel restaurants nog wat van leren.<\/p>\n

Zo nu en dan wil je ook een keertje uit eten, dat vindt jouw vriendin ook leuk, maar dan ga je niet bij een snackbar zitten. Gelukkig zijn er ook degelijke vreetschuren die er alles aan doen om jou het maal van je leven voor te schotelen en ervoor zorgen dat jij 12 dagen je tanden niet wilt poetsen om de smaak van het eten in je mond te houden.<\/p>\n

\"\"<\/figure>\n

Afgelopen woensdag kwamen in Melbourne meer dan 1000 chefkoks, fijnproevers, restaurantrecensenten en andere experts samen om de jaarlijkse lijst van beste restaurants te presenteren.<\/p>\n

Dit jaar staat de nummer 1 in de US and A. Het Eleven Madison Park\u00a0<\/em>uit New York ging er\u00a0met de titel vandoor. Het is voor het eerst\u00a0sinds 2004 dat er weer een Amerikaanse winnaar is. Trumps America First<\/em> dreunt dus ook door in de voedselketen.<\/p>\n

\"Eat<\/a><\/figure>\n

Op de tweede plaats is het Italiaanse Osteria Francescana<\/em> ge\u00ebindigd dat vorig jaar met de titel aan de haal ging.\u00a0El Celler de Can Roca<\/em> uit Spanje maakte het podium compleet.<\/p>\n

De overige restaurants uit de top 50 kun je hieronder vinden. Nummer 34\u00a0verdient een speciale vermelding: De Librije<\/em> uit\u00a0Zwolle\u00a0speelt het maar weer mooi klaar!<\/p>\n

1. Eleven Madison Park (New York City)
\nChef: Daniel Humm
\nLast year\u2019s rank: 3
\nAverage cost: $295<\/p>\n

2. Osteria Francescana (Modena, Italy)
\nChef: Massimo Bottura
\nLast year\u2019s rank: 1
\nAverage cost: \u20ac220-\u20ac250<\/p>\n

3. El Celler de Can Roca (Girona, Spain)
\nChef: Joan Roca
\nLast year\u2019s rank: 2
\nAverage cost: \u20ac165-\u20ac195 (USD $184-$218)* 2015 pricing.<\/p>\n

4. Mirazur (Menton, France)
\nChef: Mauro Colagreco
\nLast year\u2019s rank: 6
\nAverage cost: \u20ac110-\u20ac210<\/p>\n

5. Central (Lima)
\nChef: Virgilio Martinez, Pia Leon
\nLast year\u2019s rank: 4
\nAverage cost: S\/.348-428<\/p>\n

6. Asador Etxebarri (Axpe, Spain)
\n7. Gaggan (Bangkok)
\n8. Maido (Lima)
\n9. Mugaritz (Errenteria, Spain)
\n10. Steirereck (Vienna, Austria)
\n11. Blue Hill at Stone Barns (Pocantico Hills, New York)
\n12. L\u2019Arp\u00e8ge (Paris)
\n13. Alain Ducasse au Plaza Ath\u00e9n\u00e9e (Paris)
\n14. Restaurant Andre (Singapore)
\n15. Piazza Duomo (Alba, Italy)
\n16. D.O.M. (S\u00e3o Paulo)
\n17. Le Bernardin (New York City)
\n18. Narisawa (Tokyo)
\n19. Geranium (Copenhagen)
\n20. Pujol (Mexico City)
\n21. Alinea (Chicago)
\n22. Quintonil (Mexico City)
\n23. White Rabbit (Moscow)
\n24. Amber (Hong Kong)
\n25. Tickets (Barcelona)
\n26. The Clove Club (London)
\n27. The Ledbury (London)
\n28. Nahm (Bangkok)
\n29. Le Calandre (Rubano, Italy)
\n30. Arzak (San Sebastian, Spain)
\n31. All\u00e9no Paris au Pavillon Ledoyen (Paris)
\n32. Attica (Melbourne)
\n33. Astrid y Gast\u00f3n (Lima)
\n34. De Librije (Zwolle, Netherlands)
\n35. Septime (Paris)
\n36. Dinner by Heston Blumenthal (London)
\n37. Saison (San Francisco)
\n38. Azurmendi (Larrabetzu, Spain)
\n39. Relae (Copenhagen)
\n40. Cosme (New York City)
\n41. Ultraviolet by Paul Pairet (Shanghai)
\n42. Borag\u00f3 (Santiago, Chile)
\n43. Reale (Castel Di Sangro, Italy)
\n44. Brae (Birregurra, Australia)
\n45. Den (Tokyo)
\n46. L\u2019Astrance (Paris)
\n47. Vend\u00f4me (Cologne, Germany)
\n48. Restaurant Tim Raue (Berlin)
\n49. Tegui (Buenos Aires)
\n50. Hof Van Cleve (Kruishoutem, Belgium)
\nBest Female Chef: Ana Ro\u0161 (Hi\u0161a Franko, Slovenia)
\nBest Pastry Chef: Dominique Ansel (Dominique Ansel Bakery, NYC)
\nLifetime Achievement Award: Heston Blumenthal (The Fat Duck, UK)
\nOne to Watch: Disfrutar (Barcelona, Spain)
\nSustainable Restaurant Award: Septime (Paris)
\nChef\u2019s Choice Award: Virgilio Martinez (Central, Lima)
\nArt of Hospitality Award: El Celler de Can Roca (Girona, Spain)<\/p>\n","protected":false,"plaintext":"Even snel langs D\u00f6ner Company, Top Kebab NL, Smulshop<\/em> of McDonalds is natuurlijk altijd genieten. Je krijgt waar voor je geld en je kan lekker smikkelen. Daar kunnen een heleboel restaurants nog wat van leren.\r\n\r\nZo nu en dan wil je ook een keertje uit eten, dat vindt jouw vriendin ook leuk, maar dan ga je niet bij een snackbar zitten. Gelukkig zijn er ook degelijke vreetschuren die er alles aan doen om jou het maal van je leven voor te schotelen en ervoor zorgen dat jij 12 dagen je tanden niet wilt poetsen om de smaak van het eten in je mond te houden.\r\n\r\n\"\"\r\n\r\nAfgelopen woensdag kwamen in Melbourne meer dan 1000 chefkoks, fijnproevers, restaurantrecensenten en andere experts samen om de jaarlijkse lijst van beste restaurants te presenteren.\r\n\r\nDit jaar staat de nummer 1 in de US and A. Het Eleven Madison Park\u00a0<\/em>uit New York ging er\u00a0met de titel vandoor. Het is voor het eerst\u00a0sinds 2004 dat er weer een Amerikaanse winnaar is. Trumps America First<\/em> dreunt dus ook door in de voedselketen.\r\n\r\nhttps:\/\/giphy.com\/gifs\/fat-eat-obese-dKZRRvQhrT2HS\r\n\r\nOp de tweede plaats is het Italiaanse Osteria Francescana<\/em> ge\u00ebindigd dat vorig jaar met de titel aan de haal ging.\u00a0El Celler de Can Roca<\/em> uit Spanje maakte het podium compleet.\r\n\r\nDe overige restaurants uit de top 50 kun je hieronder vinden. Nummer 34\u00a0verdient een speciale vermelding: De Librije<\/em> uit\u00a0Zwolle\u00a0speelt het maar weer mooi klaar!\r\n\r\n1. Eleven Madison Park (New York City)\r\nChef: Daniel Humm\r\nLast year\u2019s rank: 3\r\nAverage cost: $295\r\n\r\n2. Osteria Francescana (Modena, Italy)\r\nChef: Massimo Bottura\r\nLast year\u2019s rank: 1\r\nAverage cost: \u20ac220-\u20ac250\r\n\r\n3. El Celler de Can Roca (Girona, Spain)\r\nChef: Joan Roca\r\nLast year\u2019s rank: 2\r\nAverage cost: \u20ac165-\u20ac195 (USD $184-$218)* 2015 pricing.\r\n\r\n4. Mirazur (Menton, France)\r\nChef: Mauro Colagreco\r\nLast year\u2019s rank: 6\r\nAverage cost: \u20ac110-\u20ac210\r\n\r\n5. Central (Lima)\r\nChef: Virgilio Martinez, Pia Leon\r\nLast year\u2019s rank: 4\r\nAverage cost: S\/.348-428\r\n\r\n6. Asador Etxebarri (Axpe, Spain)\r\n7. Gaggan (Bangkok)\r\n8. Maido (Lima)\r\n9. Mugaritz (Errenteria, Spain)\r\n10. Steirereck (Vienna, Austria)\r\n11. Blue Hill at Stone Barns (Pocantico Hills, New York)\r\n12. L\u2019Arp\u00e8ge (Paris)\r\n13. Alain Ducasse au Plaza Ath\u00e9n\u00e9e (Paris)\r\n14. Restaurant Andre (Singapore)\r\n15. Piazza Duomo (Alba, Italy)\r\n16. D.O.M. (S\u00e3o Paulo)\r\n17. Le Bernardin (New York City)\r\n18. Narisawa (Tokyo)\r\n19. Geranium (Copenhagen)\r\n20. Pujol (Mexico City)\r\n21. Alinea (Chicago)\r\n22. Quintonil (Mexico City)\r\n23. White Rabbit (Moscow)\r\n24. Amber (Hong Kong)\r\n25. Tickets (Barcelona)\r\n26. The Clove Club (London)\r\n27. The Ledbury (London)\r\n28. Nahm (Bangkok)\r\n29. Le Calandre (Rubano, Italy)\r\n30. Arzak (San Sebastian, Spain)\r\n31. All\u00e9no Paris au Pavillon Ledoyen (Paris)\r\n32. Attica (Melbourne)\r\n33. Astrid y Gast\u00f3n (Lima)\r\n34. De Librije (Zwolle, Netherlands)\r\n35. Septime (Paris)\r\n36. Dinner by Heston Blumenthal (London)\r\n37. Saison (San Francisco)\r\n38. Azurmendi (Larrabetzu, Spain)\r\n39. Relae (Copenhagen)\r\n40. Cosme (New York City)\r\n41. Ultraviolet by Paul Pairet (Shanghai)\r\n42. Borag\u00f3 (Santiago, Chile)\r\n43. Reale (Castel Di Sangro, Italy)\r\n44. Brae (Birregurra, Australia)\r\n45. Den (Tokyo)\r\n46. L\u2019Astrance (Paris)\r\n47. Vend\u00f4me (Cologne, Germany)\r\n48. Restaurant Tim Raue (Berlin)\r\n49. Tegui (Buenos Aires)\r\n50. Hof Van Cleve (Kruishoutem, Belgium)\r\nBest Female Chef: Ana Ro\u0161 (Hi\u0161a Franko, Slovenia)\r\nBest Pastry Chef: Dominique Ansel (Dominique Ansel Bakery, NYC)\r\nLifetime Achievement Award: Heston Blumenthal (The Fat Duck, UK)\r\nOne to Watch: Disfrutar (Barcelona, Spain)\r\nSustainable Restaurant Award: Septime (Paris)\r\nChef\u2019s Choice Award: Virgilio Martinez (Central, Lima)\r\nArt of Hospitality Award: El Celler de Can Roca (Girona, Spain)"},"excerpt":{"rendered":"

Even snel langs D\u00f6ner Company, Top Kebab NL, Smulshop of McDonalds is natuurlijk altijd…<\/p>\n","protected":false},"author":45,"featured_media":38046,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_acf_changed":false,"footnotes":""},"categories":[3],"tags":[675,443,732,5774],"yst_prominent_words":[5762,5770,5760,5767,5757,5755,5763,5759,5756,5766,5758,5754,5769,5743,2959,5764,1592,5765,5761,5768],"acf":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/38021"}],"collection":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/45"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=38021"}],"version-history":[{"count":1,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/38021\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":264420,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/38021\/revisions\/264420"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/38046"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=38021"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=38021"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=38021"},{"taxonomy":"yst_prominent_words","embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/yst_prominent_words?post=38021"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}