{"id":300851,"date":"2023-12-28T11:45:38","date_gmt":"2023-12-28T10:45:38","guid":{"rendered":"https:\/\/fhm.nl\/?p=300851"},"modified":"2023-12-28T11:48:13","modified_gmt":"2023-12-28T10:48:13","slug":"quinta-witzel-poke-perfect","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/fhm.nl\/quinta-witzel-poke-perfect\/","title":{"rendered":"Quinta Witzel: \u201cWe draaien een miljoenenomzet met Pok\u00e9 Perfect\u201d"},"content":{"rendered":"
<\/div>

Quinta Witzel reisde heel de wereld over als succesvol model, maar gooide het roer van haar carri\u00e8re 180 graden om toen ze het gouden idee kreeg om de pok\u00e9 bowl in Nederland te introduceren. Met haar bedrijf Pok\u00e9 Perfect is zij een van d\u00e9 food ondernemers van Nederland. Inmiddels geeft de 32-jarige blondine leiding aan een bedrijf met 14 vestigingen, and counting. Maar hoe zet je zo\u2019n business op? FHM spreekt haar in een nieuwe aflevering van Vrouwen aan de Top.<\/strong><\/p>\n

Luister de podcast met Quinta Witzel hier op jouw favoriete podcastplatform<\/a>.<\/em><\/p>\n

Zoals altijd nemen we eerst het CV door met onze gast, waar we erachter komen dat Quinta haar eerste werkende stappen zetten in de bediening bij van der Valk. De blondine werd echter al snel ontdekt als model, waar ze werkte op plekken over de hele wereld. Zo woonde ze een lange periode in New York. Maar hoe goed verdient dat nou? \u201cDat verschilt heel erg per job. Shows verdienen niet goed. Die shows zijn een investering in de rest van het seizoen. Hoe betere shows je loopt, hoe meer opdrachten je gaat doen en dus meer geld verdient, zegt Quinta.<\/p>\n

Modellenwerk<\/h2>\n

\u201cHet echte geld zit in de commerci\u00eblere klussen: haarjobs, make-up jobs, de grotere kledingmerken en campagnes. Het hoogste bedrag dat ik ooit heb binnengehaald? Ik heb wel eens een hair job<\/em> gedaan waar ik 30.000 euro voor kreeg. Dat is makkelijk, want dat is binnen \u00e9\u00e9n dag verdiend. Maar als het meezit krijg je elk jaar buy-outs. Daar zit het echte geld in. Als zo\u2019n merk elk jaar een campagne verlengt, dan krijg je geld zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Dat is ideaal.\u201d<\/p>\n

“Dat was wel een eureka-moment”<\/p><\/blockquote>\n

Maar hoe transformeert een modellencarri\u00e8re zich opeens in een ondernemerscarri\u00e8re? \u201cDoor modellenwerk heb ik altijd gezond geleefd. Ik heb een behoorlijke tijd in New York gewoond, waar je alle hippe tenten hebt die er bestaan. Ik had niet eens een keuken in mijn appartement, ik at altijd buiten de deur. Toen ik terugverhuisde naar Amsterdam, had ik moeite om die levensstijl vol te houden. Als ik met mijn studie bezig was en ik wilde wat gezonds lunchen, dan was dat er niet echt. Waar kan ik nu snel iets gezonds, lekkers en betaalbaars te eten halen? Toen was in een keer het idee geboren dat in Nederland ruimte was voor iets nieuws. \u201cOp die manier ben ik dat ondernemerschap ingerold, maar dat was helemaal niet de planning. Ik wilde op de Zuidas werken.\u201d<\/p>\n

Het gouden idee<\/h2>\n

Het zaadje was geplant, maar het kwartje moest nog vallen. \u201cIn het eerste jaar van mijn studie ging ik terug naar New York om vrienden te zien. Tijdens die trip zag ik dat daar een pok\u00e9 tent werd geopend. Toen had ik zoiets van: ik moet de pok\u00e9 bowl naar Nederland halen. Dat was wel een eureka-moment van: dit is het, dit is wat mist, let\u2019s go for it.\u201d<\/p>\n

Hulp<\/h2>\n

Quinta was de allereerste die het Hawa\u00efaanse gerecht naar Nederland haalde. \u201cDat is wel een grappig verhaal\u201d, vertelt de ondernemer. \u201cMijn oudste zus heeft een tijdje in Los Angeles gewoond, waar ze een tijdje heeft gedatet met de chef-kok van de Playboy Mansion van Hugh Hefner. Hij werkte inmiddels op superjachten, maar wij hadden hem gebeld om wat advies in te winnen over de pok\u00e9 bowl. Hij zei dat we onze kans moesten pakken. Wij hadden alleen wat ervaring in de bediening bij van der Valk, we hadden nog nooit een horecaconcept gestart. Daar komt zoveel bij kijken. We vroegen hem of hij zou kunnen helpen bij de opstartfase. Hij was enthousiast, waarna we hem de eerste twee maanden hebben ingehuurd om ons te helpen bij de opstart. Dat was echt fantastisch. Het allerbelangrijkst van zo\u2019n concept is natuurlijk dat het eten goed is. Heel veel dingen dat hij heeft ge\u00efmplementeerd gebruiken we nog steeds bij Pok\u00e9 Perfect.\u201d<\/p>\n

Aflevering met Quinta<\/h2>\n

Het hele ondernemersverhaal horen van Quinta Witzel. Check hieronder de aflevering op YouTube of luister het in jouw favoriete podcastapp.<\/p>\n