{"id":299593,"date":"2023-12-20T15:55:19","date_gmt":"2023-12-20T14:55:19","guid":{"rendered":"https:\/\/fhm.nl\/?p=299593"},"modified":"2023-12-20T12:58:51","modified_gmt":"2023-12-20T11:58:51","slug":"brasserie-margaux-restaurant-recensie","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/fhm.nl\/brasserie-margaux-restaurant-recensie\/","title":{"rendered":"Bij Brasserie Margaux dompel jij jezelf onder in de voortreffelijke Franse keuken"},"content":{"rendered":"
<\/div>

Het kan soms moeilijk kiezen zijn in het ongelooflijke aanbod van restaurants, maar wij zijn er om de helpende hand te bieden. Wat dacht je van het recentelijk geopende Brasserie Margaux in Amsterdam-Zuid? Dienstbaar als we zijn, gingen wij voor je uit proeven.\u00a0\u00a0<\/strong><\/p>\n

Brasserie Margaux is directe familie van Caf\u00e9 Gar\u00e7on<\/a>, waar we toevallig ook al een keer zijn geweest. Het is zelfs de grote zus, wat we begrijpen als we via het riante terras binnenstappen in de sfeervolle doch behoorlijke zaak op de Beethovenstraat. We zien knusse verlichting, een fraai interieur en we voelen een aangenaam, relaxed sfeertje door de ruimte vibreren. We werpen een blik op de vloer, die is met de hand gelegd en bestaat uit meer dan twee\u00ebntwintigduizend marmeren tegeltjes, waarna we doorlopen naar de tafel. De chef\u2019s table is voor ons gedekt, waar we een goed uitzicht hebben op het dynamische werk van het kwartet koks in de keuken.<\/p>\n

\"Brasserie<\/figure>\n

Brasserie Margaux, oui?<\/h2>\n

Net als haar kleine zusje, is Brasserie Margaux gericht op de Franse keuken. Dus zien we heel veel klassiekers op de kaart. Vanaf de lunch kun je terecht voor bijvoorbeeld een omelet, club sandwich of croque madame. Voor het diner is de keuze aanzienlijk. Onze gastheer stelt voor om een mooie selectie te serveren, waar wij genoeglijk mee instemmen.<\/p>\n

De signature dish van Margaux is de \u2018La Signature de Margaux\u2019 (\u20ac24). Dat is een gekonfijt aardappelkrokantje met steak tartaar, kaviaar en bieslook, eventueel met een beetje truffel als extra supplement. Als het alleen dat aardappelkrokantje was geweest hadden we het ook al heerlijk gevonden, laat staan met een verrukkelijk laagje steak tartaar, waar weer wat kaviaar overheen is gedrapeerd. Als liefhebbers van de Franse keuken mag een Oeuf Mayonaise niet ontbreken. Smeu\u00efg, zoals \u2018ie hoort te zijn. Altijd goed om erbij te hebben in je startermix.<\/p>\n