{"id":288610,"date":"2023-09-30T18:00:34","date_gmt":"2023-09-30T16:00:34","guid":{"rendered":"https:\/\/fhm.nl\/?p=288610"},"modified":"2023-09-29T14:56:53","modified_gmt":"2023-09-29T12:56:53","slug":"gossler-florin-restaurant-amsterdam","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/fhm.nl\/gossler-florin-restaurant-amsterdam\/","title":{"rendered":"Gossler & Florin is jouw reden voor een verrukkelijk avondje in de Jordaan"},"content":{"rendered":"
<\/div>

In het historische pand waar eerst Daalder Atelier zich bevond, is een veelbelovende nieuwe zaak geopend onder de naam Gossler & Florin. Je snapt dat wij ons met alle liefde onderdompelen in deze sfeervolle Neo-Brasserie voor een vreugdevol culinair avondje. Aan tafel! <\/strong><\/p>\n

Gossler & Florin zit zogezegd gevestigd in het hartje van de Jordaan in Amsterdam. Laat dat toevallig een van onze favoriete wijken zijn in de hoofdstad. Een vruchtbare plek voor toprestaurants bovendien, want in de buurt zitten topzaken als La Fiorita, Toscanini en Caf\u00e9 Parlotte.<\/p>\n

Subtiele historische verwijzing<\/h2>\n

Of we Gossler & Florin aan dat rijtje kunnen toevoegen? Het heeft in elk geval alle kenmerken van een kwaliteitsrestaurant (kaart, bediening, sfeer), maar dan wel met het gemoedelijke sfeertje van je stamkroeg. We nemen op deze zaterdagavond plaats aan de bar, waar alle tafeltjes bezet zijn door een vrolijk gem\u00ealeerd gezelschap. Mocht je je afvragen waar die naam vandaan komt. Gossler & Florin zijn beide historische munten, waarmee op subtiele wijze wordt verwezen naar Daalder, dat eerst op deze plek aan de Lindengracht gevestigd zat en het nog altijd warme banden mee onderhoudt.<\/p>\n

\"Gossler
Foto: Lyan van Furth \/ LVFFood<\/em><\/span> <\/figcaption><\/figure>\n

Wesley van Haeften heet ons vriendelijk welkom vanachter zijn bar. Het is daadwerkelijk zijn bar, want hij is de eigenaar van het restaurant. De afgelopen jaren brachten hem langs Marbella en Londen, voordat hij zeven jaar geleden neerstreek in Amsterdam. Wesley: \u201cIk kom uit een zeer Bourgondisch Belgisch gezin. Er werd thuis altijd goed gekookt en we gingen vaak op restaurant. Al een aantal jaar miste ik een plek in Amsterdam waar ik echt bourgondisch \u00e9n op niveau kan eten. Met Gossler & Florin hebben we een plek waar je de hele avond kan dineren maar ook gewoon \u2019s avonds aan de bar kan zitten voor een echt goed glas wijn of cocktail.\u201d<\/p>\n

Kaart vol classics<\/h2>\n

Zo heeft hij een menukaart samengesteld vol met internationale klassiekers waar een modern sausje overheen gedrapeerd is. De oester a la diable met kalfsjus zet bij ons alvast de toon, want dit is een van de lekkerste oesters die we ooit hebben gegeten. Een glas garnacha botijo blanco van Frontonio glijdt er wel heel lekker in. Een superzachte, toegankelijke en heerlijke witte wijn die zelfs je nichtje van zes waarschijnlijk nog lekker vindt, zo fijn van smaak. Over klassiekers gesproken: de Oeuf Mayonaise is natuurlijk een gerecht die z\u2019n plekje in de culinaire hall of fame wel heeft verdiend. Zie het als de chique variant op het oer-Hollandse gevulde eitje, die je misschien wel eens langs hebt zien komen op een kringverjaardag uit het verleden. De chef heeft er een touch aan gegeven door codium (ook wel bekend als viltwier; een heel zacht soort zeewier) erin te verwerken.<\/p>\n

\"Gossler
Eitje. Foto: Lyan van Furth \/ LVFFood<\/em><\/span> <\/figcaption><\/figure>\n

Bij het volgende gerecht wanen we ons heel even in een tapastent op een zwoele zomeravond op een plein in Sevilla, want de pan con tomate is heerlijk. Zeker met een bordje ham erbij. Alleen is dit geen pata negra, maar serveren ze bij Gossler & Florin waanzinnige wagyu ham, die op je tong wegsmelt als een bolletje vanille onder een terrasheater.<\/p>\n