{"id":284944,"date":"2023-08-29T16:50:57","date_gmt":"2023-08-29T14:50:57","guid":{"rendered":"https:\/\/fhm.nl\/?p=284944"},"modified":"2023-08-30T09:41:51","modified_gmt":"2023-08-30T07:41:51","slug":"restaurant-flore-recensie","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/fhm.nl\/restaurant-flore-recensie\/","title":{"rendered":"Restaurant Flore is een van de beste culinaire ervaringen die we ooit hebben gehad"},"content":{"rendered":"
<\/div>

Ons land zit vol met waanzinnig veel lekkere restaurants, maar er zijn altijd verschillende gradaties. Als je het hebt over de absolute cr\u00e8me de la cr\u00e8me van de Nederlandse culinaire wereld, dan is Restaurant Flore een van je selecte opties. Wij gingen er eten en beleefden een van de beste culinaire ervaringen uit ons leven. <\/strong><\/p>\n

Wat doe je als zoon en dochter cadeau als je vader 70 kaarsjes mag uitblazen? Ervaringen altijd boven spullen, maar je gaat \u2018m ook niet meer uit een vliegtuig laten springen (alhoewel…). Aangezien die ouwe van ons nogal verzot is op eten en we hem een ster van een gozer vinden, bedachten we dat we hem een sterrendiner cadeau wilden doen (voor de goede orde: we zijn dus niet op uitnodiging).<\/p>\n

Restaurant Flore<\/h2>\n

Goed, het cadeau bedenken is \u00e9\u00e9n ding. Maar dan is de keuze nog steeds reuze. In Nederland bestaan er een kleine 11.000 restaurants, waarvan 123 sterrenrestaurants. Na wat advies te hebben ingewonnen bij een bevriende chef-kok (SO naar Yoram<\/a>), is de keuze gevallen op restaurant Flore in Amsterdam, waar chef-kok Bas van Kranen de scepter zwaait. Flore is gevestigd in Hotel De L\u2019Europe, naar onze mening een van de mooiste hotels van ons land, in hartje centrum van onze hoofdstad. Bijkomend voordeel aan deze plek is dat je gewoon lekker met de trein kan en dat er dus door iedereen vol overgave kan worden genoten van een formidabel wijnarrangement, zonder dat er een potje steen-papier-schaar hoeft te worden gedaan wie de Bob wordt.<\/p>\n

Gro\u00e9\u00e9\u00e9n<\/h2>\n

In Nederland zijn er in de vorm van De Librije en Inter Scaldes twee restaurants met drie sterren, daaronder zit een divisie met twintig restaurants die twee sterren hebben en zijn er 103 restaurants met \u00e9\u00e9n ster. Restaurant Flore heeft twee sterren \u00e9n een groene ster. Die laatste wordt gegeven aan chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst en worden gezien aan inspirerende en ambitieuze voortrekkers voor een duurzame gastronomie. Chef-kok Bas van Kranen zei er tegen Michelin het volgende over: \u201cDoordat we ons beperken tot een ‘kleine’ groep boeren, wildplukkers, vissers en jagers met een hart voor de natuur, leren we dagelijks nieuwe producten en smaken kennen. We serveren een volledig plantaardig menu, waarin het Nederlandse spectrum aan ingredi\u00ebnten groter is dan ik ooit had verwacht. Al onze vis-, schaal- en schelpdieren voor het Ocean menu worden gevangen in de Noordzee en Waddenzee door duurzame bootjes.\u201d<\/p>\n