{"id":284602,"date":"2023-08-28T20:55:46","date_gmt":"2023-08-28T18:55:46","guid":{"rendered":"https:\/\/fhm.nl\/?p=284602"},"modified":"2023-08-29T17:36:20","modified_gmt":"2023-08-29T15:36:20","slug":"qlique-bistro-amsterdam-de-pijp","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/fhm.nl\/qlique-bistro-amsterdam-de-pijp\/","title":{"rendered":"Qlique ontpopt zich als een van de lekkerste restaurants in de Pijp"},"content":{"rendered":"
<\/div>

Ga je een avondje uit in de Pijp in Amsterdam? Altijd een gezellig idee. Maar waar moet je dan gaan eten? Wij hebben wel een idee, want Qlique is een van de beste keuzes die je kan maken. <\/strong><\/p>\n

Bij de Pijp denken we al snel aan gezellige kroegjes, volle terrassen en drukke pleinen. Oftewel: een van de beste borrelplekken van onze hoofdstad. Maar van borrelen krijg je trek (die bitterballen zijn uiteindelijk ook niet zaligmakend) of er moet een goede bodem gelegd worden, wil je er echt een avondje voor gaan. Het komt allemaal op hetzelfde neer: je hebt een lekker tentje nodig waar jij je maag kan vullen. De keuze is reuze in onze hoofdstad, maar Qlique gaat zonder twijfel bij jou in de smaak vallen.<\/p>\n

\"Qlique<\/figure>\n

Verjaardag van Qlique<\/h2>\n

De bistro zit op een van de drukste locaties van Amsterdam, maar hebben toch een rustig straatje gevonden. Precies dat ene rustige straatje tussen in het Marie Heinekenplein en het Gerard Douplein, waar ze een klein doch sfeervol terras hebben, waar je aan het eind van de dag nog net in het zonnetje zit ook. Aankomende maand maand viert Qlique haar tweede verjaardag. Wie jarig is trakteert, dus kregen wij een uitnodiging op de bus om hun gerechten te komen proeven. Komt het gelijk goed uit dat er net een nieuwe kaart is ge\u00efntroduceerd.<\/p>\n

De kaart is gericht op Zuid-Europa. Geen eindeloze rij aan gerechten waar je spontaan keuzestress van krijgt, maar telkens een handvol opties per gang. Eerst maar eens beginnen met een glas bubbels, want why the fuck not. Wat gaat er lekker bij bubbels? Juistem, oesters. Laten ze die nou net op de kaart hebben staan. We bestellen twee stuks die er minstens zo soepel inglijden als de natte versnapering. Daarnaast doen we er nog een bordje pimientos de padron bij. Als je de Spaanse LOI-cursus hebt overgeslagen: dit zijn gegrilde groene Spaanse pepers, waar goede olijfolie en zeezout overheen gedrapeerd is. De eenden croquettes spreken trouwens ook erg aan, maar die zijn zo populair dat de hele voorraad er vandaag al doorheen is gejast.<\/p>\n