{"id":277313,"date":"2023-05-07T15:55:58","date_gmt":"2023-05-07T13:55:58","guid":{"rendered":"https:\/\/fhm.nl\/?p=277313"},"modified":"2023-05-11T09:29:19","modified_gmt":"2023-05-11T07:29:19","slug":"cafe-garcon-amsterdam","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/fhm.nl\/cafe-garcon-amsterdam\/","title":{"rendered":"Caf\u00e9 Gar\u00e7on brengt met hun heerlijke keuken een stukje Parijs naar Amsterdam"},"content":{"rendered":"
<\/div>

Het Parijse leven is gemaakt voor de levensgenieters. Beetje slenteren langs de Seine, nieuwe kleding shoppen in de fraaiste boetiekjes om af te toppen met een diner in een van de prachtige bistro\u2019s. Caf\u00e9 Gar\u00e7on brengt met hun nieuwe zaak een stukje Parijs naar Amsterdam. Dat moeten we uiteraard met eigen ogen bekijken. <\/strong><\/p>\n

We hadden nooit zo veel met Parijs, totdat we er vorig jaar een legendarisch weekend beleefden. We zagen de Franse hoofdstad eindelijk zoals je \u2018m moet zien. Dat kwam niet in de laatste plaats door een paar magistrale maaltijden op uitermate sfeervolle plekjes. Loop door het derde arrondissement en je struikelt haast over de charmante etablissementen. De eigenaren achter Caf\u00e9 Gar\u00e7on moeten daar ook op zo\u2019n manier hebben rondgelopen, want zij hebben een stukje Frankrijk naar onze hoofdstad gehaald. Naar het mondaine Oud-Zuid om precies te zijn.<\/p>\n

Caf\u00e9 Gar\u00e7on<\/h2>\n

Dus staan de Range Rovers, 911\u2019jes en Biro karretjes naar hartenlust verspreid door de sfeervolle Johannes Verhulsstraat geparkeerd. Nog veel sfeervoller is het binnen bij Caf\u00e9 Gar\u00e7on. Dit plekje kun je zo kopi\u00ebren en naar een willekeurige stad in Frankrijk. Met de naderende zomer kun je nog beter toeven op het behoorlijke terras, maar wij zitten binnen, wat niet zo\u2019n slecht plan blijkt als een uurtje later Moeder Natuur de kraan openzet.<\/p>\n

\"Caf\u00e9
Foto: Caf\u00e9 Gar\u00e7on<\/span> <\/figcaption><\/figure>\n

Franse klassiekers<\/h2>\n

De menukaart staat vol met Franse klassiekers waarbij het nog lastig kiezen is. Die tournedos zal ongetwijfeld hartstikke lekker zijn, maar we willen veel proeven, dus we laten een selectie voorgerechten aanrukken. We kiezen voor de P\u00e2te en Cro\u00fbte (\u20ac12), een petit Steak Tartare (\u20ac19), L\u2019oeuf Mayonnaise (\u20ac6) met kaviaar a \u20ac18 als extra supplement (why not) en uiteraard mag een mandje Baguette au Beurre (\u20ac6) niet ontbreken.<\/p>\n

De keel moet natuurlijk ook verzacht worden. Laten onze tafelgenoot nou net een serieuze wijnexpert zijn, dus hij mag iets moois uitzoeken. De wijnkaart is net een dag ge\u00efntroduceerd en is behoorlijk breed en veelzijdig, waarbij de prijs al snel kan stijgen. De keus valt op een Santenay 1er Cru Clos des Gravi\u00e8res. Ga die vooral zelf een keer proeven, want deze fles is werkelijk verrukkelijk.<\/p>\n

Kaviaar<\/h2>\n

Brood is altijd een goede indicatie voor de kwaliteit van een restaurant. Knapperig van buiten, warm en zacht vanbinnen, precies zoals je het hebben wil. De P\u00e2te is ook goed, zeker doordat er wat garnering bij komt zoals ui, rucola, cracker. En een gekookt ei is altijd lekker, zeker met een toef mayo erop en al helemaal als daar nog een lading kaviaar op gedrapeerd is. Onze favoriet is echter de Steak Tartare, want die is van een heel hoog niveau. Hier zouden we wel vier borden van willen verorberen.<\/p>\n