{"id":263619,"date":"2022-12-06T18:00:59","date_gmt":"2022-12-06T17:00:59","guid":{"rendered":"https:\/\/fhm.nl\/?p=263619"},"modified":"2022-12-06T17:40:45","modified_gmt":"2022-12-06T16:40:45","slug":"tobias-camman-interview-fhm","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/fhm.nl\/tobias-camman-interview-fhm\/","title":{"rendered":"Q&A met Tobias Camman over alcohol, vriendschap en koken: “Ik kook nooit voor mezelf”"},"content":{"rendered":"
<\/div>

Tobias Camman is tegenwoordig \u00e9\u00e9n van de publiekslievelingen op YouTube. Dat hij hilarische series maakt met zijn vrienden Daan Boom en Jasper Demollin weten we allemaal, maar zijn passie voor koken en lekker eten is minstens zo succesvol. Zijn kookboek VOER is binnengekomen als #1 kookboek van Nederland. Wij gingen met de luxueuze levensgenieter in gesprek over zijn doorbraak in de FOMO-Show, het kookboek succes, zijn restaurantdromen en over zaken die niemand van Tobias weet.<\/strong><\/p>\n

Passie<\/h2>\n

Mijn passie voor koken is eigenlijk ontstaan bij mijn moeder. Zij kookte vroeger niet uitgebreid, maar wel altijd biologisch en met eigen kruiden. Ik denk dat daardoor mijn smaakpapillen goed ontwikkeld zijn. Tegenwoordig kan ze wel heel lekker koken, maar om de \u00e9\u00e9n of andere reden vond ik het dat nooit lekker toen ik nog thuis woonde.<\/p>\n

Mijn passie voor YouTube is eigenlijk ook al lang geleden begonnen. Ik maakte zelfs video\u2019s met Daan voordat YouTube groot was. Toen genoten wij daar ook al van, dus mijn liefde komt niet uit het niets.<\/p>\n

Kookboek<\/h2>\n

Het kookboek is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Ik had eerst helemaal geen zin in het maken van een kookboek en eerlijk gezegd dacht ik ook dat mensen er niet op zaten te wachten. Tot ik in gesprek ging met de uitgever en zij beloofde het beste van het beste. Dat klikte meteen en toen dacht ik: fuck it we doen het gewoon. Vervolgens heb ik een week met Daan in een huisje gezeten en ons afgezonderd van de wereld. De hele dag koken met Daan als fijnproever om de gerechten te kiezen voor in VOER. Die week viel me wel zwaar. De hele dag volle concentratie in de keuken staan, was vermoeiender dan ik dacht. Een wijntje in de Italiaanse zon drinken is een stuk rustgevender.<\/p>\n

\"Tobias<\/figure>\n

Vriendschap<\/h2>\n

Uit mijn liefde voor koken is ook een hele mooie vriendschap ontstaan met Peter Gast. Hij heeft natuurlijk ook in VOER geschreven en ik heb enorm veel respect voor het werk wat hij doet. Koken zoals hij doet is echt een soort topsport. Natuurlijk kan ik ook koken, maar niet met de snelheid, de elegantie en de klasse zoals hij dat kan. Ik vind het ook prachtig dat ik af en toe nog langs hem en zijn vrouw ga om te genieten van alle smaaksensaties in het universum.<\/p>\n

Jaloezie<\/h2>\n

Daan en Jasper maakte natuurlijk altijd al video\u2019s met Streetlab, maar heb je gezien wat voor filmpjes zij maakten? Ik kan me niet voorstellen dat iemand in hun schoenen zou willen staan op die ongemakkelijke momenten. Ik vind het zo knap en heb enorm veel respect voor de toewijding die ze hadden voor Streetlab. Maar nee, ik had geen ontzag of jaloezie.<\/p>\n

\"Tobias<\/figure>\n

Rode draad<\/h2>\n

Mijn twee grote passies in het leven zijn koken en YouTube. Die twee zijn vooral op dit moment de rode draad door mijn leven en ik denk dat ze elkaar ontmoeten bij alcohol. De grootste gekkigheid in de FOMO-show ontstaat als er alcohol in het spel is. Na koken volgt vaak een diner en dat is natuurlijk niet compleet als er geen lekker wijntje op tafel staat. Dus alcohol is misschien wel de rode draad door mijn leven.<\/p>\n

Authentiek<\/h2>\n

Voor de camera kan ik volledig mezelf zijn. Daarvoor moet ik vooral onze editing bedanken, want tijdens de opnames floepen we met z\u2019n drie\u00ebn alles er uit wat we denken. Sommige dingen gaan echt te ver, dus ik weet dan ook dat de editor ze eruit knipt. Er is in onze programma\u2019s veel minder gescript dan mensen vaak denken. Maar als wij met z\u2019n drie\u00ebn op pad zijn, hoef je ook niks vooraf te verzinnen. De combinatie van deze drie type mensen zorgt altijd voor bizarre en hilarische momenten.<\/p>\n

Geluk<\/h2>\n

Ondanks dat ik me af en toe groen en geel kan ergeren aan Jasper z\u2019n timing, prijs ik mijzelf gelukkig met de vriendschap die ik heb met Daan en Jasper. In het afgelopen jaar heb ik, naast mooie vriendschappen, nog een moment van groot geluk en voldoening ervaren. Tegen mijn eigen verwachtingen in werd VOER enorm goed ontvangen. Nummer 1 kookboek van het jaar en nummer 3 op de bestsellers lijst van alle boeken. Mensen stonden in de rij bij de signeersessie en ik moet zeggen dat ik er bijna emotioneel van zou worden. Althans, als ik vijf glazen rood achter m\u2019n kiezen zou hebben. Het is een ongelofelijk gevoel dat iets waar je zoveel passie, energie en liefde in stopt, zo gewaardeerd wordt.<\/p>\n

\"Tobias<\/figure>\n

Geheimen<\/h2>\n

Dit komt misschien als een schok voor veel mensen, maar ik kook dus nooit voor mezelf. Eigenlijk kook ik alleen voor dates of vrienden, maar nooit voor mezelf. Als ik alleen kook beleef ik daar geen plezier aan. Dus ondanks dat koken mijn grote passie is, doe ik het zelden. Meestal als ik dit tegen mensen zeg, krijg ik ook een verbaasde blik terug.<\/p>\n

Dromen<\/h2>\n

Ik zou heel graag binnen nu en een paar jaar mijn eigen restaurant willen openen. Dat is zeker iets waar ik naar toe streef. Dus kom binnen nu en een paar jaar zeker lekker eten bij mijn eigen culinaire beleving.<\/p>\n

VOER van Tobias Camman ligt nu bij je boekhandel in de winkel.\u00a0<\/em><\/p>\n

Shorts met Tobias Camman<\/h2>\n

Een pilsemannetje of wijn:<\/strong> Wijntje
\nFavoriete restaurant:<\/strong> Graphite
\nFavoriete keuken:<\/strong> Italiaans
\nFavoriete Streetlab member:<\/strong> Hahaha, daar kan ik alleen maar mijn vingers aan branden
\nIs het friet of patat:<\/strong> Friet
\nFavoriete land:<\/strong> Japan
\nOverhemd of Colbert:<\/strong> Overhemd
\nNooit meer lekker eten of nooit meer alcohol drinken:<\/strong> Nooit meer lekker eten en het vieze voedsel dan wegspoelen met een heerlijk wijntje.
\nNooit meer uit eten of nooit meer koken:<\/strong> Nooit meer uit eten<\/p>\n","protected":false,"plaintext":"Tobias Camman is tegenwoordig \u00e9\u00e9n van de publiekslievelingen op YouTube. Dat hij hilarische series maakt met zijn vrienden Daan Boom en Jasper Demollin weten we allemaal, maar zijn passie voor koken en lekker eten is minstens zo succesvol. Zijn kookboek VOER is binnengekomen als #1 kookboek van Nederland. Wij gingen met de luxueuze levensgenieter in gesprek over zijn doorbraak in de FOMO-Show, het kookboek succes, zijn restaurantdromen en over zaken die niemand van Tobias weet.<\/strong>\r\n

Passie<\/h2>\r\nMijn passie voor koken is eigenlijk ontstaan bij mijn moeder. Zij kookte vroeger niet uitgebreid, maar wel altijd biologisch en met eigen kruiden. Ik denk dat daardoor mijn smaakpapillen goed ontwikkeld zijn. Tegenwoordig kan ze wel heel lekker koken, maar om de \u00e9\u00e9n of andere reden vond ik het dat nooit lekker toen ik nog thuis woonde.\r\n\r\nMijn passie voor YouTube is eigenlijk ook al lang geleden begonnen. Ik maakte zelfs video\u2019s met Daan voordat YouTube groot was. Toen genoten wij daar ook al van, dus mijn liefde komt niet uit het niets.\r\n

Kookboek<\/h2>\r\nHet kookboek is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Ik had eerst helemaal geen zin in het maken van een kookboek en eerlijk gezegd dacht ik ook dat mensen er niet op zaten te wachten. Tot ik in gesprek ging met de uitgever en zij beloofde het beste van het beste. Dat klikte meteen en toen dacht ik: fuck it we doen het gewoon. Vervolgens heb ik een week met Daan in een huisje gezeten en ons afgezonderd van de wereld. De hele dag koken met Daan als fijnproever om de gerechten te kiezen voor in VOER. Die week viel me wel zwaar. De hele dag volle concentratie in de keuken staan, was vermoeiender dan ik dacht. Een wijntje in de Italiaanse zon drinken is een stuk rustgevender.\r\n\r\n\"Tobias\r\n

Vriendschap<\/h2>\r\nUit mijn liefde voor koken is ook een hele mooie vriendschap ontstaan met Peter Gast. Hij heeft natuurlijk ook in VOER geschreven en ik heb enorm veel respect voor het werk wat hij doet. Koken zoals hij doet is echt een soort topsport. Natuurlijk kan ik ook koken, maar niet met de snelheid, de elegantie en de klasse zoals hij dat kan. Ik vind het ook prachtig dat ik af en toe nog langs hem en zijn vrouw ga om te genieten van alle smaaksensaties in het universum.\r\n

Jaloezie<\/h2>\r\nDaan en Jasper maakte natuurlijk altijd al video\u2019s met Streetlab, maar heb je gezien wat voor filmpjes zij maakten? Ik kan me niet voorstellen dat iemand in hun schoenen zou willen staan op die ongemakkelijke momenten. Ik vind het zo knap en heb enorm veel respect voor de toewijding die ze hadden voor Streetlab. Maar nee, ik had geen ontzag of jaloezie.\r\n\r\n\"Tobias\r\n

Rode draad<\/h2>\r\nMijn twee grote passies in het leven zijn koken en YouTube. Die twee zijn vooral op dit moment de rode draad door mijn leven en ik denk dat ze elkaar ontmoeten bij alcohol. De grootste gekkigheid in de FOMO-show ontstaat als er alcohol in het spel is. Na koken volgt vaak een diner en dat is natuurlijk niet compleet als er geen lekker wijntje op tafel staat. Dus alcohol is misschien wel de rode draad door mijn leven.\r\n

Authentiek<\/h2>\r\nVoor de camera kan ik volledig mezelf zijn. Daarvoor moet ik vooral onze editing bedanken, want tijdens de opnames floepen we met z\u2019n drie\u00ebn alles er uit wat we denken. Sommige dingen gaan echt te ver, dus ik weet dan ook dat de editor ze eruit knipt. Er is in onze programma\u2019s veel minder gescript dan mensen vaak denken. Maar als wij met z\u2019n drie\u00ebn op pad zijn, hoef je ook niks vooraf te verzinnen. De combinatie van deze drie type mensen zorgt altijd voor bizarre en hilarische momenten.\r\n

Geluk<\/h2>\r\nOndanks dat ik me af en toe groen en geel kan ergeren aan Jasper z\u2019n timing, prijs ik mijzelf gelukkig met de vriendschap die ik heb met Daan en Jasper. In het afgelopen jaar heb ik, naast mooie vriendschappen, nog een moment van groot geluk en voldoening ervaren. Tegen mijn eigen verwachtingen in werd VOER enorm goed ontvangen. Nummer 1 kookboek van het jaar en nummer 3 op de bestsellers lijst van alle boeken. Mensen stonden in de rij bij de signeersessie en ik moet zeggen dat ik er bijna emotioneel van zou worden. Althans, als ik vijf glazen rood achter m\u2019n kiezen zou hebben. Het is een ongelofelijk gevoel dat iets waar je zoveel passie, energie en liefde in stopt, zo gewaardeerd wordt.\r\n\r\n\"Tobias\r\n

Geheimen<\/h2>\r\nDit komt misschien als een schok voor veel mensen, maar ik kook dus nooit voor mezelf. Eigenlijk kook ik alleen voor dates of vrienden, maar nooit voor mezelf. Als ik alleen kook beleef ik daar geen plezier aan. Dus ondanks dat koken mijn grote passie is, doe ik het zelden. Meestal als ik dit tegen mensen zeg, krijg ik ook een verbaasde blik terug.\r\n

Dromen<\/h2>\r\nIk zou heel graag binnen nu en een paar jaar mijn eigen restaurant willen openen. Dat is zeker iets waar ik naar toe streef. Dus kom binnen nu en een paar jaar zeker lekker eten bij mijn eigen culinaire beleving.\r\n\r\nVOER van Tobias Camman ligt nu bij je boekhandel in de winkel.\u00a0<\/em>\r\n

Shorts met Tobias Camman<\/h2>\r\nEen pilsemannetje of wijn:<\/strong> Wijntje\r\nFavoriete restaurant:<\/strong> Graphite\r\nFavoriete keuken:<\/strong> Italiaans\r\nFavoriete Streetlab member:<\/strong> Hahaha, daar kan ik alleen maar mijn vingers aan branden\r\nIs het friet of patat:<\/strong> Friet\r\nFavoriete land:<\/strong> Japan\r\nOverhemd of Colbert:<\/strong> Overhemd\r\nNooit meer lekker eten of nooit meer alcohol drinken:<\/strong> Nooit meer lekker eten en het vieze voedsel dan wegspoelen met een heerlijk wijntje.\r\nNooit meer uit eten of nooit meer koken:<\/strong> Nooit meer uit eten"},"excerpt":{"rendered":"

Tobias Camman is tegenwoordig \u00e9\u00e9n van de publiekslievelingen op YouTube. Dat hij hilarische series…<\/p>\n","protected":false},"author":49,"featured_media":263820,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_acf_changed":false,"footnotes":""},"categories":[3],"tags":[125510,492,119967,77706,1427,124613,114395],"yst_prominent_words":[11271],"acf":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/263619"}],"collection":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/49"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=263619"}],"version-history":[{"count":4,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/263619\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":263893,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/263619\/revisions\/263893"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/263820"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=263619"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=263619"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=263619"},{"taxonomy":"yst_prominent_words","embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/yst_prominent_words?post=263619"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}