{"id":258712,"date":"2022-10-18T20:00:51","date_gmt":"2022-10-18T18:00:51","guid":{"rendered":"https:\/\/fhm.nl\/?p=258712"},"modified":"2022-12-08T12:47:48","modified_gmt":"2022-12-08T11:47:48","slug":"brasserie-carstens-nederland","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/fhm.nl\/brasserie-carstens-nederland\/","title":{"rendered":"Bij Brasserie Carstens maak je een voortreffelijke culinaire reis door Nederland"},"content":{"rendered":"
<\/div>

Soms zou je het bijna vergeten, maar Nederland is een schitterend land. Niet alleen qua natuur en vrouwen, ook qua producten op culinair gebied heeft het veel te bieden. Een heerlijk bezoekje aan Brasserie Carstens in Amsterdam bracht ons weer dit realisatiemomentje.<\/strong><\/p>\n

Carstens is helemaal vernieuwd, waarbij ze \u2018verfrissend, eerlijk en ongedwongen\u2019 als belangrijkste kernpunten hebben. De brasserie bevindt zich pal tegenover Amsterdam Centraal en heropende begin september haar deuren.<\/p>\n

\"Brasserie<\/figure>\n

Het leverde een schitterende zaak op, want het interieur is prachtig. Open keuken, veel groen, fijne tafelindeling. Verder valt de fraaie bar op waar je wat kan drinken voordat je aan tafel schuift. Aan het roer van Carstens staat chef-kok Jeroen Bruinsma, die het vak heeft geleerd in (sterren)zaken als Vossius, Vermeer en La Sir\u00e8ne.<\/p>\n

Duurzaamheid als troef<\/h2>\n

Er is dus gekozen om ons eigen land als basis te gebruiken bij de ontwikkeling van het menu. Interessant is dat ze daarbij alleen maar samenwerken met leveranciers die een duurzame kijk hebben op ingredi\u00ebnten om voedselverspilling te verminderen en bijdragen aan een beter Nederland. Jeroen: \u201cNederland telt talloze mooie producten en ik geloof dat de natuur het meeste werk voor ons uit handen neemt. Na het selecteren van de beste seizoensgebonden producten, pas ik alleen nog maar de juiste balans van technieken, temperaturen en kruiden toe voordat we onze Carstens flair toevoegen om tot een heerlijk gerecht te komen. Je moet het vertrouwen hebben om te experimenteren en je instinct gebruiken om te geloven dat het ongelooflijk lekker zal smaken. Mijn filosofie is daarbij om zoveel mogelijk lokaal in te kopen en gebruik te maken van de veelzijdigheid van duurzame ingredi\u00ebnten.\u201d In de keuken wordt Jeroen bijgestaan door Sous Chef Sebastiaan Alferink.<\/p>\n

\"Brasserie<\/figure>\n

Doordat er bij Carstens wordt gewerkt met producten die op dat moment op hun mooist zijn, kan het menu nog wel eens wisselen. Als de visboer waarmee ze samenwerken op een ochtend verse vis uit de Noordzee vangt, dan staat het in potentie diezelfde avond nog op het menu bij bij Carstens. Daarbij kun je kiezen uit een 3-gangen menu (\u20ac39) of een 4-gangen menu van \u20ac47. Wij gaan voor het eerste, waarbij we er nog een wijnarrangementje van vier glazen a 32 euro erbij doen.<\/p>\n

Menu van Brasserie Carstens<\/h2>\n

De eerste kleine hapjes zijn een fijne binnenkomer en het brood is fantastisch. Qua voorgerechten kiezen we voor de Tognato (rundertong van Zorg & Natuur, spekbokking, kapperappeltjes) en een heerlijke garnalencocktail die wordt geflankeerd door Elstar appel, koolrabi en verveine. Uitermate smakelijk.<\/p>\n