{"id":252165,"date":"2022-07-19T16:00:33","date_gmt":"2022-07-19T14:00:33","guid":{"rendered":"https:\/\/fhm.nl\/?p=252165"},"modified":"2022-10-18T13:07:02","modified_gmt":"2022-10-18T11:07:02","slug":"arca-amsterdam-hotspot","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/fhm.nl\/arca-amsterdam-hotspot\/","title":{"rendered":"ARCA Amsterdam is nieuwe hotspot van een van de beste chefkoks ter wereld"},"content":{"rendered":"
<\/div>

Een restaurant uitzoeken kan soms nog een hele kluif zijn, maar daar helpen we je graag een handje bij. Eentje die we met de hand op de borst kunnen aanbevelen is ARCA Amsterdam, van chef-kok Henrique S\u00e1 Pessoa. Dat hij in Lissabon al een zaak heeft met twee Michelin-sterren, zal je na een bezoekje aan deze hotspot niks meer verbazen. <\/strong><\/p>\n

Al moeten we daar wel gelijk bijzeggen dat je niet Michelin-sterren atmosfeer moet verwachten. Dat is ook helemaal niet het doel, zo zegt de alleraardigste Henrique, onlangs uitgeroepen tot de no.38 beste chef-kok ter wereld, als hij bij ons aan tafel hallo komt zeggen. \u201cARCA is een relaxte en leuke ervaring, met borden om te delen, lekkere muziek, een gezellige ambiance en een persoonlijke benadering op de Portugese keuken. Het team heeft weliswaar een Michelin achtergrond, dus het eten en de smaken zijn van hoge kwaliteit, maar het is niet een doel van het team om dit tot een sterrenzaak te maken. We streven juist naar een meer toegankelijk restaurant met goede stijl en service.\u201d<\/p>\n

\"ARCA
Chef-kok Henrique S\u00e1 Pessoa (links) van ARCA Amsterdam met hoofdchef en prot\u00e9g\u00e9 Ricardo Bastos Pereira (rechts).<\/span> <\/figcaption><\/figure>\n

Sfeervolle ambiance<\/h2>\n

In die missie is Henrique en zijn team in elk geval geslaagd, want de ambiance is uitermate sfeervol. Wel een zaak waar je even je best doet om wat moois uit je garderobe te trekken, maar ook weer niet op een manier dat het stijfjes wordt waarbij je niet hardop durft te lachen omdat anders de rest van het restaurant gestoord opkijkt. Het is er gemoedelijk en chill, maar wel met een zekere klasse.<\/p>\n

Zoals Henrique al zegt wordt er gekookt naar de Portugese keuken, met duidelijke Aziatische invloeden. Je kan gaan voor shared dining, maar als je daarmee het gevoel hebt dat al het lekkers door je tafelgenoten wordt weggekaapt, dan kun je ook gewoon je eigen bordje bestellen. Wij hebben gekozen voor het tasting menu a 60 euro per persoon. Hierbij kun je kiezen voor de tasting van de Portugese keuken of juist gaan voor een Aziatische focus. Aangezien we hier te gast zijn bij Henrique, kiezen wij voor het eerste. Nou, daar hebben we absoluut geen spijt van gekregen. Van de frisse octopussalade tot de water-in-de-mond-lopende langoustine en van de hemelse bacalhau \u00e0 br\u00e1s (gezouten kabeljauw, gebakken aardappelen, peterselie, zwarte olijven en een eitje wat ze bij je aan tafel door elkaar komen klutsen) tot de verrukkelijk malse eendenborst. Hier kun je serieus goed eten, waarbij je geenszins bang hoeft te zijn om met honger naar huis te gaan. Integendeel. Reken daarbij op smakelijke wijnen en fancy cocktails om de dorst te lessen en je innerlijke bourgondi\u00ebr kan alvast beginnen om zijn zegeningen tellen.<\/p>\n