{"id":247484,"date":"2022-05-21T18:00:28","date_gmt":"2022-05-21T16:00:28","guid":{"rendered":"https:\/\/fhm.nl\/?p=247484"},"modified":"2022-05-21T18:05:32","modified_gmt":"2022-05-21T16:05:32","slug":"luuk-van-dijk-interview","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/fhm.nl\/luuk-van-dijk-interview\/","title":{"rendered":"DJ Talk met Luuk van Dijk over marathonsets, zijn eigen label en dromen over Lowlands"},"content":{"rendered":"
<\/div>

Luuk van Dijk (26) is een van de tofste artiesten die ons land sinds de eeuwwisseling groot heeft gebracht. Met zijn dj-sets zet hij internationaal de dansvloeren in vuur en vlam en tegelijkertijd werkt hij ook nog aan zijn eigen muziek. Daarnaast lanceerde hij tijdens corona zijn eigen label Dark Side of the Sun.<\/em> Wat hebben roti, Spanje en Kendrick Lamar met elkaar gemeen? Precies: Luuk van Dijk.
\n<\/strong><\/p>\n

Je ouders hebben allebei een muzikale achtergrond, maar hoe ben jij de elektronische muziek ingerold?
\n<\/b>Mijn vader is muziekdocent en mijn moeder operazangeres. Ik moest dus al van jongs af aan piano spelen van ze. Ik heb dat echt heel lang super stom gevonden, maar toen kreeg ik op een gegeven moment een andere pianoleraar omdat het met de eerste niet lekker liep. Mijn nieuwe docent was een jazzpianist. Bij jazz draait het heel veel improvisatie, het is de akkoorden leren spelen en daarna gewoon losgaan. Toen begon ik het pianospelen steeds leuker te vinden. Ik luisterde altijd al veel dance op mijn gettoblaster. Toen kwam mijn pa ooit thuis met het programma Cubase om muziek te componeren. Het pianospelen, in combinatie met Cubase en de synthesizer van mijn vader hebben op mijn dertiende de basis gelegd voor mijn muziek van nu.<\/p>\n

\n
\n

 <\/p>\n

\n
<\/div>\n
\n
<\/div>\n
<\/div>\n<\/div>\n<\/div>\n
<\/div>\n
<\/div>\n
\n
Dit bericht op Instagram bekijken<\/div>\n<\/div>\n
<\/div>\n
\n
\n
<\/div>\n
<\/div>\n
<\/div>\n<\/div>\n
\n
<\/div>\n
<\/div>\n<\/div>\n
\n
<\/div>\n
<\/div>\n
<\/div>\n<\/div>\n<\/div>\n
\n
<\/div>\n
<\/div>\n<\/div>\n

 <\/p>\n

Een bericht gedeeld door Luuk van Dijk (@luukvandijkdj)<\/a><\/p>\n<\/div>\n<\/blockquote>\n