{"id":233503,"date":"2021-12-24T12:00:58","date_gmt":"2021-12-24T11:00:58","guid":{"rendered":"https:\/\/fhm.nl\/?p=233503"},"modified":"2021-12-27T16:07:14","modified_gmt":"2021-12-27T15:07:14","slug":"talisker-bbq-whisky","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/fhm.nl\/talisker-bbq-whisky\/","title":{"rendered":"BBQ en whisky is wat je nodig hebt om de koude dagen door te komen"},"content":{"rendered":"
<\/div>

Wat gaan we eten? Een vraag die iedere kerst weer voorbij komt. Wordt het een wagyu beef of een frikandellington? Of toch weer classic dat gourmetstel uit de kast trekken? Wat dacht je van het roer eens drastisch om te gooien en de BBQ aan te slingeren om daar een heerlijk stuk vlees op te leggen. Goed nieuws: daar heb je whisky bij nodig. Wij geven je een stappenplan hoe je te werk moet gaan.\u00a0<\/strong><\/p>\n

Stap 1: Kleed je warm aan<\/strong><\/h2>\n

Ok\u00e9, BBQ’en in de zomer is een stuk warmer dan in de winter, maar tegen de kou kunnen we ons kleden. Dit is dan ook de eerste tip die we mochten ontvangen. Kleed je warm aan en denk niet dat thermo ondergoed overbodig is. Het dragen van laagjes houdt je extra warm en dat maakt de BBQ een stuk plezieriger!<\/p>\n

Stap 2: BBQ vereist een goede voorbereiding\u00a0<\/strong><\/h2>\n

En daarmee bedoelen we dat al het snijwerk al gedaan moet zijn. Niemand zit te wachten om bibberende blauwe handjes te krijgen van het snijden van het vlees of de groente. Doe dit lekker van tevoren. Binnen, in de warmte. Een goede voorbereiding is nog steeds het halve werk.<\/p>\n

Stap 3: Een stevige marinade<\/strong><\/h2>\n

We houden wel van een beetje smaak. En op lekker vlees hoort een stevige marinade. Drenk je vlees in whisky met een beetje suiker en een Spaans pepertje. Voeg eventueel nog wat kruiden toe en het vlees zal zorgen voor een ware smaakexplosie in je mond. Precies wat je wil!<\/p>\n

Stap 4: Een beetje whisky bij de wijn<\/strong><\/h2>\n

Nee, geen water. Daar doen we niet aan en zeker niet met kerst. We hebben een drankje nodig dat ons warm houdt en dan kom je al snel uit bij een goed glas whisky van Talisker<\/a>. \u00a0Voor de nieuwe whiskydrinkers onder ons is de Talisker Dark Storm een heerlijke instapper. Een combinatie van zachte honing, fruit, zeezout, rode peper en pure chocola. Hebben we te maken met een ervaren whisky drinker? Dan heb jij misschien iets sterkers nodig om jezelf warm te houden. Voor de meer ervaren drinkers is de Talisker Skye perfect. In deze fles vind je hints van gedroogd fruit en gerst die worden begeleid door een wolkje rook, perfect in combinatie met vlees van de BBQ.<\/p>\n

Stap 5: Whisky in plaats van sokken<\/strong><\/h2>\n

Bij zo\u2019n heerlijke kerstbarbecue horen natuurlijk cadeaus. Geen stomme kerstsokken of een zak pepernoten. Het wordt tijd voor een cadeau met karakter. De giftset van Talisker 10 Years<\/a> is degene die je moet hebben. De frisse, maritieme noten, het fruit en het lichte pepertje maken dit een heerlijke, gebalanceerde whisky. Tijd om je slag te slaan!<\/p>\n

\"Talisker\"
Foto: Talisker<\/span> <\/figcaption><\/figure>\n","protected":false,"plaintext":"Wat gaan we eten? Een vraag die iedere kerst weer voorbij komt. Wordt het een wagyu beef of een frikandellington? Of toch weer classic dat gourmetstel uit de kast trekken? Wat dacht je van het roer eens drastisch om te gooien en de BBQ aan te slingeren om daar een heerlijk stuk vlees op te leggen. Goed nieuws: daar heb je whisky bij nodig. Wij geven je een stappenplan hoe je te werk moet gaan.\u00a0<\/strong>\r\n

Stap 1: Kleed je warm aan<\/strong><\/h2>\r\nOk\u00e9, BBQ'en in de zomer is een stuk warmer dan in de winter, maar tegen de kou kunnen we ons kleden. Dit is dan ook de eerste tip die we mochten ontvangen. Kleed je warm aan en denk niet dat thermo ondergoed overbodig is. Het dragen van laagjes houdt je extra warm en dat maakt de BBQ een stuk plezieriger!\r\n

Stap 2: BBQ vereist een goede voorbereiding\u00a0<\/strong><\/h2>\r\nEn daarmee bedoelen we dat al het snijwerk al gedaan moet zijn. Niemand zit te wachten om bibberende blauwe handjes te krijgen van het snijden van het vlees of de groente. Doe dit lekker van tevoren. Binnen, in de warmte. Een goede voorbereiding is nog steeds het halve werk.\r\n

Stap 3: Een stevige marinade<\/strong><\/h2>\r\nWe houden wel van een beetje smaak. En op lekker vlees hoort een stevige marinade. Drenk je vlees in whisky met een beetje suiker en een Spaans pepertje. Voeg eventueel nog wat kruiden toe en het vlees zal zorgen voor een ware smaakexplosie in je mond. Precies wat je wil!\r\n

Stap 4: Een beetje whisky bij de wijn<\/strong><\/h2>\r\nNee, geen water. Daar doen we niet aan en zeker niet met kerst. We hebben een drankje nodig dat ons warm houdt en dan kom je al snel uit bij een goed glas whisky van Talisker<\/a>. \u00a0Voor de nieuwe whiskydrinkers onder ons is de Talisker Dark Storm een heerlijke instapper. Een combinatie van zachte honing, fruit, zeezout, rode peper en pure chocola. Hebben we te maken met een ervaren whisky drinker? Dan heb jij misschien iets sterkers nodig om jezelf warm te houden. Voor de meer ervaren drinkers is de Talisker Skye perfect. In deze fles vind je hints van gedroogd fruit en gerst die worden begeleid door een wolkje rook, perfect in combinatie met vlees van de BBQ.\r\n

Stap 5: Whisky in plaats van sokken<\/strong><\/h2>\r\nBij zo\u2019n heerlijke kerstbarbecue horen natuurlijk cadeaus. Geen stomme kerstsokken of een zak pepernoten. Het wordt tijd voor een cadeau met karakter. De giftset van Talisker 10 Years<\/a> is degene die je moet hebben. De frisse, maritieme noten, het fruit en het lichte pepertje maken dit een heerlijke, gebalanceerde whisky. Tijd om je slag te slaan!\r\n\r\n[caption id=\"attachment_233505\" align=\"alignnone\" width=\"945\"]\"Talisker\" Foto: Talisker[\/caption]"},"excerpt":{"rendered":"

Wat gaan we eten? Een vraag die iedere kerst weer voorbij komt. Wordt het…<\/p>\n","protected":false},"author":39,"featured_media":233563,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_acf_changed":false,"footnotes":""},"categories":[3],"tags":[123348,250,597],"yst_prominent_words":[],"acf":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/233503"}],"collection":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/39"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=233503"}],"version-history":[{"count":5,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/233503\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":233926,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/233503\/revisions\/233926"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/233563"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=233503"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=233503"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=233503"},{"taxonomy":"yst_prominent_words","embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/yst_prominent_words?post=233503"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}