{"id":148818,"date":"2019-10-09T18:00:09","date_gmt":"2019-10-09T16:00:09","guid":{"rendered":"https:\/\/fhm.nl\/?p=148818"},"modified":"2022-12-12T11:55:39","modified_gmt":"2022-12-12T10:55:39","slug":"bacardi-gran-deserva-diez-rum","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/fhm.nl\/bacardi-gran-deserva-diez-rum\/","title":{"rendered":"Bacard\u00ed lanceert met de Gran Reserva Diez high-end rum voor de genietmomentjes in het leven"},"content":{"rendered":"
<\/div>

Als Bacard\u00ed belt met de vraag of je hun nieuwste rum wil proeven in Dublin, dan snap je dat we daar geen twee keer over na hoeven te denken. Wij krijgen de kans om de Gran Reserva Diez te proeven en daarover te praten met master blender Juan Pi\u00f1era. Koffer pakken en gaan! <\/strong><\/p>\n

Alsof de zonnestralen van Puerto Rico tijdelijk zijn neergedaald in Ierland. Het is zonnig, warm en lekker in het normaal zo grijze Dublin. We staan in de befaamde Teeling Distillery, waar de introductie plaatsvindt van de Gran Deserva Diez, de nieuwe trots in de premium rum lijn van Bacard\u00ed. We krijgen een special treatment, want we mogen de Diez proeven samen met Bacard\u00ed\u2019s master blender Juan Pi\u00f1era. Dat is een beetje alsof je met de hoofdontwerper met Ferrari het nieuwe model mag testen. Dit is zijn kindje. Dit is de drank waar hij jarenlang al zijn energie in heeft gestopt.<\/p>\n

Rum-professor <\/strong><\/h2>\n

Juan is een vriendelijke Mexicaanse se\u00f1or met snor, die al een leven lang voor de Caribische rumgigant opereert. 34 jaar om precies te zijn. \u201cIk studeerde biologie en had vakantie. Mijn buurman was HR-manager bij Bacard\u00ed en hij had wat hulp nodig. Ik had toch vakantie, dus ik besloot hem te helpen. Ik tekende een contract voor een maand en 34 jaar later werk ik nog steeds voor Bacard\u00ed, haha.\u201d Elf jaar geleden bereikte Juan de absolute top, toen hij de titel van master blender in de rum haalde. De ultieme titel in het ambt der drankproductie. Bijzonder zeldzaam, want er zijn maar drie master blenders rum in de hele wereld. Daarvoor heeft Juan gewerkt in zo\u2019n beetje elke stap in het productieproces van rum. \u201cIk weet alles van elke stap in het proces. Dat moet ook, anders zal je nooit master blender kunnen worden. Het is niet alsof je een opleiding na vier jaar voltooid. Het duurt jaren voordat je kans maakt om master blender te worden. Daarvoor moet je heel veel voorstellen voor nieuwe recepten doen, die goedgekeurd moeten worden door de master blenders. Je moet er keihard voor werken. \u201d<\/p>\n

\"\"
Bacard\u00ed’s Master Blender van de rum Juan Pi\u00f1era op rechts, met naast zich FHM’s capo Chris.<\/em><\/span> <\/figcaption><\/figure>\n

Het moge inmiddels wel duidelijk zijn dat we hier te maken hebben met de rumprofessor van de wereld. Maar we zijn hier naar Dublin toegegaan voor de introductie van zijn laatste creatie: de Bacard\u00ed Gran Reserva Diez. \u201cUit onderzoek is naar voren gekomen dat de consument minder drinkt, maar met meer kwaliteit. Sowieso wordt kwaliteitsrum steeds populairder, zo groeide de verkoop van premium rums vorig jaar bijvoorbeeld met 18%. De Diez is onze nieuwste aanwinst en is de donkerste rum in ons premium assortiment. Hij komt in navolging van de Reserva Ocho in 1995 en de A\u00f1ejo Cuatro van vorig jaar.\u201d<\/p>\n

10<\/strong><\/h2>\n

Cuatro, Ocho, Diez. \u00bfHabla un poco de espa\u00f1ol? Dan snap jij dat we hier te maken hebben met de 4 (Cuatro) de 8 (Ocho) en de 10 (Diez). \u201cDe cijfers staan voor het minimaal aantal jaar dat ze hebben gerijpt. De Diez heeft dus minimaal 10 jaar in het vat gerijpt onder de zon van Puerto Rico.\u201d Maar waarom daar? Juan legt uit: \u201cEr zijn een paar belangrijke redenen waarom we in Puerto Rico produceren. Het weer is bijvoorbeeld een heel belangrijke factor. De zon die stimuleert de rijping van de rum op een natuurlijke manier. Op die manier kan de rum de smaak van het hout van het vat en de verschillende smaken in het vat optimaal opnemen, om zo tot het beste resultaat te komen. Het vat leggen we altijd neer op een speciale plaats en daarna verplaatsen we het nooit meer. Door met al deze facetten rekening te houden, hebben we perfecte controle over de productie. Zo bewaken we de kwaliteit van elk vat en dus de kwaliteit van de uiteindelijke rum.\u201d<\/p>\n

\"Bacardi<\/figure>\n

Kwaliteitsmomenten<\/strong><\/h2>\n

Maar hoe smaakt \u2018ie, vraag jij je af. Je proeft direct dat dit serieuze kwaliteit is. Dit is serieuze kwaliteit. Vooral de smaak die na een slok in je mond blijft hangen is geweldig. Dit is drinken op hoog niveau, waarbij het interessant is om de verschillende ingredi\u00ebnten eruit proberen te halen. Dat is nog best een kunst, want een uitgebreid pallet aan smaken komt aan bod in de rum. De Diez herbergt tonen van banaan, peer en tropische meloen, met aan de andere kant gekarameliseerde vanille en eikenhout. De smooth finish komt omdat \u2018ie door houtskool wordt gefilterd. Je zou dan ook een ontzettende cultuurbarbaar zijn als je deze rum op een uitgaansavond door je colaatje gooit. Dit is een drankje voor de speciale genietmomentjes. \u201cDe Diez kun je het beste puur of met ijs drinken\u201d, doceert Juan. \u201cDe Diez drink je op de kwaliteitsmomenten in het leven. \u2019s Avonds laat tijdens een goed gesprek met een vriend, of juist als digestief na een maaltijd tijdens de koffie. Een perfect glas om de dag mee af te sluiten. Het is een fantastische rum met heel veel body. Hij is perfect in balans naast sterke smaken. Denk aan het roken van een Cubaanse sigaar of naast een espresso. Dat zijn de momenten waarop de Diez het beste tot z\u2019n recht komt.\u201d<\/p>\n

Juan moet weer door en zo eindigt de fascinerende spoedcursus van onze Mexicaanse rum-professor. De Bacard\u00ed Gran Deserva Diez is vanaf nu verkrijgbaar in je slijterij of gewoon aan de bar in de horeca. Als je indruk wil maken op je vrienden met iets nieuws, dan weet je wat je in huis moet halen. Sigaar in de hand, espresso ernaast en de goede gesprekken komen vanzelf.<\/p>\n

 <\/p>\n","protected":false,"plaintext":"Als Bacard\u00ed belt met de vraag of je hun nieuwste rum wil proeven in Dublin, dan snap je dat we daar geen twee keer over na hoeven te denken. Wij krijgen de kans om de Gran Reserva Diez te proeven en daarover te praten met master blender Juan Pi\u00f1era. Koffer pakken en gaan! <\/strong>\r\n\r\nAlsof de zonnestralen van Puerto Rico tijdelijk zijn neergedaald in Ierland. Het is zonnig, warm en lekker in het normaal zo grijze Dublin. We staan in de befaamde Teeling Distillery, waar de introductie plaatsvindt van de Gran Deserva Diez, de nieuwe trots in de premium rum lijn van Bacard\u00ed. We krijgen een special treatment, want we mogen de Diez proeven samen met Bacard\u00ed\u2019s master blender Juan Pi\u00f1era. Dat is een beetje alsof je met de hoofdontwerper met Ferrari het nieuwe model mag testen. Dit is zijn kindje. Dit is de drank waar hij jarenlang al zijn energie in heeft gestopt.\r\n

Rum-professor <\/strong><\/h2>\r\nJuan is een vriendelijke Mexicaanse se\u00f1or met snor, die al een leven lang voor de Caribische rumgigant opereert. 34 jaar om precies te zijn. \u201cIk studeerde biologie en had vakantie. Mijn buurman was HR-manager bij Bacard\u00ed en hij had wat hulp nodig. Ik had toch vakantie, dus ik besloot hem te helpen. Ik tekende een contract voor een maand en 34 jaar later werk ik nog steeds voor Bacard\u00ed, haha.\u201d Elf jaar geleden bereikte Juan de absolute top, toen hij de titel van master blender in de rum haalde. De ultieme titel in het ambt der drankproductie. Bijzonder zeldzaam, want er zijn maar drie master blenders rum in de hele wereld. Daarvoor heeft Juan gewerkt in zo\u2019n beetje elke stap in het productieproces van rum. \u201cIk weet alles van elke stap in het proces. Dat moet ook, anders zal je nooit master blender kunnen worden. Het is niet alsof je een opleiding na vier jaar voltooid. Het duurt jaren voordat je kans maakt om master blender te worden. Daarvoor moet je heel veel voorstellen voor nieuwe recepten doen, die goedgekeurd moeten worden door de master blenders. Je moet er keihard voor werken. \u201d\r\n\r\n[caption id=\"attachment_148831\" align=\"alignnone\" width=\"1024\"]\"\" Bacard\u00ed's Master Blender van de rum Juan Pi\u00f1era op rechts, met naast zich FHM's capo Chris.<\/em>[\/caption]\r\n\r\nHet moge inmiddels wel duidelijk zijn dat we hier te maken hebben met de rumprofessor van de wereld. Maar we zijn hier naar Dublin toegegaan voor de introductie van zijn laatste creatie: de Bacard\u00ed Gran Reserva Diez. \u201cUit onderzoek is naar voren gekomen dat de consument minder drinkt, maar met meer kwaliteit. Sowieso wordt kwaliteitsrum steeds populairder, zo groeide de verkoop van premium rums vorig jaar bijvoorbeeld met 18%. De Diez is onze nieuwste aanwinst en is de donkerste rum in ons premium assortiment. Hij komt in navolging van de Reserva Ocho in 1995 en de A\u00f1ejo Cuatro van vorig jaar.\u201d\r\n

10<\/strong><\/h2>\r\nCuatro, Ocho, Diez. \u00bfHabla un poco de espa\u00f1ol? Dan snap jij dat we hier te maken hebben met de 4 (Cuatro) de 8 (Ocho) en de 10 (Diez). \u201cDe cijfers staan voor het minimaal aantal jaar dat ze hebben gerijpt. De Diez heeft dus minimaal 10 jaar in het vat gerijpt onder de zon van Puerto Rico.\u201d Maar waarom daar? Juan legt uit: \u201cEr zijn een paar belangrijke redenen waarom we in Puerto Rico produceren. Het weer is bijvoorbeeld een heel belangrijke factor. De zon die stimuleert de rijping van de rum op een natuurlijke manier. Op die manier kan de rum de smaak van het hout van het vat en de verschillende smaken in het vat optimaal opnemen, om zo tot het beste resultaat te komen. Het vat leggen we altijd neer op een speciale plaats en daarna verplaatsen we het nooit meer. Door met al deze facetten rekening te houden, hebben we perfecte controle over de productie. Zo bewaken we de kwaliteit van elk vat en dus de kwaliteit van de uiteindelijke rum.\u201d\r\n\r\n\"Bacardi\r\n

Kwaliteitsmomenten<\/strong><\/h2>\r\nMaar hoe smaakt \u2018ie, vraag jij je af. Je proeft direct dat dit serieuze kwaliteit is. Dit is serieuze kwaliteit. Vooral de smaak die na een slok in je mond blijft hangen is geweldig. Dit is drinken op hoog niveau, waarbij het interessant is om de verschillende ingredi\u00ebnten eruit proberen te halen. Dat is nog best een kunst, want een uitgebreid pallet aan smaken komt aan bod in de rum. De Diez herbergt tonen van banaan, peer en tropische meloen, met aan de andere kant gekarameliseerde vanille en eikenhout. De smooth finish komt omdat \u2018ie door houtskool wordt gefilterd. Je zou dan ook een ontzettende cultuurbarbaar zijn als je deze rum op een uitgaansavond door je colaatje gooit. Dit is een drankje voor de speciale genietmomentjes. \u201cDe Diez kun je het beste puur of met ijs drinken\u201d, doceert Juan. \u201cDe Diez drink je op de kwaliteitsmomenten in het leven. \u2019s Avonds laat tijdens een goed gesprek met een vriend, of juist als digestief na een maaltijd tijdens de koffie. Een perfect glas om de dag mee af te sluiten. Het is een fantastische rum met heel veel body. Hij is perfect in balans naast sterke smaken. Denk aan het roken van een Cubaanse sigaar of naast een espresso. Dat zijn de momenten waarop de Diez het beste tot z\u2019n recht komt.\u201d\r\n\r\nJuan moet weer door en zo eindigt de fascinerende spoedcursus van onze Mexicaanse rum-professor. De Bacard\u00ed Gran Deserva Diez is vanaf nu verkrijgbaar in je slijterij of gewoon aan de bar in de horeca. Als je indruk wil maken op je vrienden met iets nieuws, dan weet je wat je in huis moet halen. Sigaar in de hand, espresso ernaast en de goede gesprekken komen vanzelf.\r\n\r\n "},"excerpt":{"rendered":"

Als Bacard\u00ed belt met de vraag of je hun nieuwste rum wil proeven in…<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":148836,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_acf_changed":false,"footnotes":""},"categories":[3],"tags":[39417,98358,478,25154,443,492,39419],"yst_prominent_words":[98359,98347,98343,98336,98337,39393,98342,98349,98345,98339,98334,98341,98344,98346,98338,98340,98335,1560,98360,98348],"acf":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/148818"}],"collection":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=148818"}],"version-history":[{"count":3,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/148818\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":149139,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/148818\/revisions\/149139"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/148836"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=148818"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=148818"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=148818"},{"taxonomy":"yst_prominent_words","embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/yst_prominent_words?post=148818"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}