{"id":146783,"date":"2019-09-23T15:47:37","date_gmt":"2019-09-23T13:47:37","guid":{"rendered":"https:\/\/fhm.nl\/?p=146783"},"modified":"2019-10-02T10:46:03","modified_gmt":"2019-10-02T08:46:03","slug":"nieuw-truffelrestaurant-amsterdam-serveert-alleen-maar-truffel","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/fhm.nl\/nieuw-truffelrestaurant-amsterdam-serveert-alleen-maar-truffel\/","title":{"rendered":"5&33 maakt zich klaar voor de start van het jaarlijkse truffelseizoen"},"content":{"rendered":"
<\/div>

Wij mogen weer in onze handjes klappen want het truffelseizoen is weer in zicht. In het restaurant 5&33<\/a>, dat gevestigd is in het art\u2019otel amsterdam,\u00a0zijn ze er klaar voor. Zij vieren dit anders dan alle anderen, want zij serveren dan bijzondere gerechten met truffel, truffel en nog meer truffels. Ja, wij beginnen al te kwijlen. Bedrijfsuitje staat gepland!<\/strong><\/p>\n

Truffel, truffel en nog meer truffel<\/h2>\n

5&33 is de naam van dit goddelijke restaurant. Het restaurant bestaat al een tijdje en verandert tijdens het truffelseizoen in de hemel voor elke truffel liefhebber. Door hun speciale truffelmenu kan je tijdens dit seizoen letterlijk alles eten met truffel. Ze serveren dan truffelmayo, truffel pizza\u2019s, truffel risotto en zelfs in het toetje zit truffel. Dit jaar kent het menu ook nieuwe gerechten, zoals\u00a0gefrituurde bloemkool met een Hollandaise saus van gerookte ham, sjalotjes, Pecorino\u00a0en truffel. Dat klinkt toch hemels. De laatste jaren komt de truffel hard aanzetten\u00a0als delicatesse. Het restaurant werkte vorig jaar samen met chef-kok Julius Jaspers die het volgende over de truffel zegt; \u2018Met de beste ingredi\u00ebnten en een eenvoudig recept geef je de truffel het podium dat deze delicatesse verdient\u2019. Dit jaar slaat 5&33 chef Mirko Bisch\u00e8ri de handen ineen met chefs Freek van Noortwijk & Guillaume de Beer. Wij zijn al verkocht.<\/p>\n

Hemels evenement<\/h2>\n

Je hebt Tequila Tuesday, Techno Tuesday en nu Truffel Tuesday, klinkt goed toch? Ja, zeker! Maar wat is dat dan? Je kan voor 35 euries genieten van een menu\u00a0bestaande uit een truffelvoorgerecht, de beroemde 5&33 truffelpasta en een glaasje Franciacorta. Klinkt toch verrukkelijk.\u00a0Je moet wel van tevoren reserveren, maar dat is gelukkig geen rocketscience. Al dit moois gaat van start op 29 oktober en zal elke dinsdag plaats vinden.<\/p>\n

Verder is er ook nog een speciaal 4-gangen menu:<\/p>\n