{"id":109693,"date":"2018-12-06T12:00:35","date_gmt":"2018-12-06T11:00:35","guid":{"rendered":"https:\/\/fhm.nl\/?p=109693"},"modified":"2018-12-06T12:21:27","modified_gmt":"2018-12-06T11:21:27","slug":"oliedel-snack-oliebol-frikandel","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/fhm.nl\/oliedel-snack-oliebol-frikandel\/","title":{"rendered":"De oliedel is de ideale snack tijdens de feestdagen"},"content":{"rendered":"
<\/div>

De decembermaand is weer in volle gang. De gezelligste tijd van het jaar waarin de meesten van ons de nodige pondjes aankomen, om vervolgens tijdens Oud & Nieuw afvallen als goede voornemen te noemen. Dat beschermende extra vetlaagje wordt ongetwijfeld ook gevoed door de nodige oliebolletjes die we gulzig naar binnen werken. De rest van het jaar kunnen zorgen we goed voor onze bierbuiken door een constante frikandellentoevoer. Om de ideale decembersnack te cre\u00ebren zijn deze twee samengevoegd tot de oliedel. \u00a0<\/strong><\/p>\n

Mayo of poedersuiker<\/h2>\n

Frikandellen zijn sowieso populaire snacks om te lopen customizen, we kennen namelijk ook al de frikandeltosti<\/a>. Maar waar ons zo\u2019n tosti nog wel te bikken lijkt, moet een oliedel, zeker als je \u2018m bedekt in een laagje poedersuiker, toch niet te kanen zijn. Misschien moet je de oliedel toch draperen met een laagje mayo. De vriendengroep die op het idee kwam deze revolutionaire snack<\/a> te gaan fabriceren zegt er het volgende over tegen Omroep Brabant: \u201cDa\u2019s echt een kwestie van smaak. Sommigen gingen voor poedersuiker, een ander voor mayo en een paar mensen combineerden het.\u201d<\/p>\n

\"oliedel
Foto: Omroep Brabant<\/span> <\/figcaption><\/figure>\n

Los van elkaar behoren ze sowieso tot de kroonjuwelen van de Nederlandse cuisine, maar we zijn er nog niet helemaal over uit of dit echt een fantastische smaaksensatie zal zijn. Wel is deze tijd van het jaar het ideale moment om zelf eens een Frankenstein-oliebol in elkaar te flansen om het te testen. Mocht je een oliebol-frikandel combi nou niet de beste samenstelling lijken, dan is de \u2018krokodel<\/a>\u2019 misschien wat voor jou. Ja, dat is precies wat je denkt.<\/p>\n","protected":false,"plaintext":"De decembermaand is weer in volle gang. De gezelligste tijd van het jaar waarin de meesten van ons de nodige pondjes aankomen, om vervolgens tijdens Oud & Nieuw afvallen als goede voornemen te noemen. Dat beschermende extra vetlaagje wordt ongetwijfeld ook gevoed door de nodige oliebolletjes die we gulzig naar binnen werken. De rest van het jaar kunnen zorgen we goed voor onze bierbuiken door een constante frikandellentoevoer. Om de ideale decembersnack te cre\u00ebren zijn deze twee samengevoegd tot de oliedel. \u00a0<\/strong>\r\n

Mayo of poedersuiker<\/h2>\r\nFrikandellen zijn sowieso populaire snacks om te lopen customizen, we kennen namelijk ook al de frikandeltosti<\/a>. Maar waar ons zo\u2019n tosti nog wel te bikken lijkt, moet een oliedel, zeker als je \u2018m bedekt in een laagje poedersuiker, toch niet te kanen zijn. Misschien moet je de oliedel toch draperen met een laagje mayo. De vriendengroep die op het idee kwam deze revolutionaire snack<\/a> te gaan fabriceren zegt er het volgende over tegen Omroep Brabant: \u201cDa\u2019s echt een kwestie van smaak. Sommigen gingen voor poedersuiker, een ander voor mayo en een paar mensen combineerden het.\u201d\r\n\r\n[caption id=\"attachment_109709\" align=\"alignnone\" width=\"770\"]\"oliedel Foto: Omroep Brabant[\/caption]\r\n\r\nLos van elkaar behoren ze sowieso tot de kroonjuwelen van de Nederlandse cuisine, maar we zijn er nog niet helemaal over uit of dit echt een fantastische smaaksensatie zal zijn. Wel is deze tijd van het jaar het ideale moment om zelf eens een Frankenstein-oliebol in elkaar te flansen om het te testen. Mocht je een oliebol-frikandel combi nou niet de beste samenstelling lijken, dan is de \u2018krokodel<\/a>\u2019 misschien wat voor jou. Ja, dat is precies wat je denkt."},"excerpt":{"rendered":"

De decembermaand is weer in volle gang. De gezelligste tijd van het jaar waarin…<\/p>\n","protected":false},"author":4,"featured_media":109708,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_acf_changed":false,"footnotes":""},"categories":[3],"tags":[675,16968,63394,16970],"yst_prominent_words":[63382,63383,15631,63384,23640,4245,49937,4779,29249,63385,15122,15123,63386,11889,32882,63381,63380,1904,1591,12501],"acf":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/109693"}],"collection":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/4"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=109693"}],"version-history":[{"count":3,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/109693\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":109742,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/109693\/revisions\/109742"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/109708"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=109693"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=109693"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=109693"},{"taxonomy":"yst_prominent_words","embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/yst_prominent_words?post=109693"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}