Wow: lefgozers jumpen in krater van uitbarstende vulkaan

Redactie 9 sep 2014 Entertainment

Vulkanen zijn hot deze dagen. Zagen we van het weekend nog een bombastische uitbarsting in Papoea-Nieuw-Guinea. Vandaag kijken we naar een bijzonder stoere expeditie van ontdekkingsreizigers en filmmakers Sam Cossman en Georgei Kourounis. Deze gasten jumpen in de de krater van een vulkaan. Een actieve vulkaan. Met gloeiendheet, borrelend lava op de bodem. Jeuzes, die gasten moeten echt veel borsthaar hebben.

De G’s gingen onder begeleiding van vulkanologen Geoff Mackely en Brad Ambrose, twee guys die in 2012 al eens in een uitbarstende vulkaan klommen, de afdaling aan in de Marum-krater, gelegen op het idyllische eiland Vanuatu in de Stille Oceaan. Aldaar banjerden ze vier dagen rond, waarbij ze twee keer naar het binnenste van de uitbarstende vulkaan expedieerden. De heetgebakerde dudes kwamen er heelhuids vanaf, wel brandde een brok lava een gat in een van de jassen en smolt een deel van de fotocamera.

Tegenover The Huffington Post vertelden ze dat de afdaling ‘een raam naar de hel, gewelddadig en dramatisch’ vonden. Poëtische gasten. Snel die megavette video checken!

Reageer op artikel:
Wow: lefgozers jumpen in krater van uitbarstende vulkaan
Sluiten