World of Warcraft Battle for Azeroth is ouderwets fun

Redactie 19 nov 2017 Entertainment

Ja, we weten het, World of Warcraft is een game die een stuk minder sexy klinkt in vergelijking met Call of Duty en Assassin’s Creed. En het heeft een naam dat het een game is voor nerds. Wie de game echter ooit heeft geprobeerd, begrijpt wat de game interessant maakt. Het gevoel van een groot avontuur, waarbij je onderdeel bent van een enorme wereld en er overal waar je komt iets te beleven valt. Er zijn al heel wat uitbreiding voor uitgekomen en deze week is World of Warcraft Battle for Azeroth aangekondigd, die waarschijnlijk volgend jaar uitkomt.

Feestje

Die aankondiging werd gedaan tijdens de Blizzcon, het jaarlijkse feestje van ontwikkelaar Blizzard. Daar zijn zo’n 30.000 fans op afgekomen, die per persoon 200 dollar hebben betaald om op dat feestje te komen. Als je daar ook nog eens de kosten van de reis en een hotel voor een paar dagen, dan kom je al snel op een kostenpost van zo’n 600 dollar. Maar ze doen het graag, want aanwezig zijn bij een onthulling van meer content van hun favoriete game is het waard. En zo zaten we tussen duizenden gamers die helemaal los gingen toen World of Warcraft Battle for Azeroth werd onthuld. Serieus, we durven te wedden dat er meer lawaai was dan wat jonge meiden bij een Justin Bieber-concert weten te produceren.

Was het het geluid waard? Voor hen wel. Het is simpelweg meer World of Warcraft. En als je dat dagelijks speelt, dan is meer alleen maar beter. Tegelijkertijd moeten we ook wel kritisch zijn. De nieuwe uitbreiding vernieuwt de serie niet. Dat hadden we eigenlijk ook niet verwacht. World of Warcraft bestaat inmiddels een jaar of dertien en als deze uitbreiding verschijnt, dan heeft hij zijn veertiende jarig er op zitten. Je kunt dan niet meer al te veel aan de formule aanpassen. Je gaat door op de weg die je ingeslagen bent en probeert daarbij fans tevreden te houden en hopelijk wat oude rotten over te halen om de game weer op te pakken.

Naast de onthulling hebben we de game daar ook een tijdje kunnen spelen en dat smaakte eigenlijk naar meer. World of Warcraft is een oude game en als je puur kijkt naar hoe goed het er uit ziet, dan is het natuurlijk verouderd. Het is echter de artstijl waarmee men nog altijd indruk maakt. Ook is het duidelijk dat er gelijk een hoop te doen is. Zo is er een begin dungeon, waar je met vijf man verschillende challenges voorgeschoteld krijgt, waaronder een viertal boeiende bazen, die stuk voor stuk een iets andere tactiek nodig heeft om te verslaan. Lukt dat, dan krijg je toegang tot sterke gear, waarmee je je personage verbetert.

Questen

Wil je echter gaan questen, dan is er op dat gebied ook genoeg te doen. Aan de kant van de Alliance kom je terecht in een dorpje waar een magische spreuk er voor heeft gezorgd dat de woners in de tijd zijn bevroren. Jij moet er voor zorgen dat dat weer goed komt. Daarbij heb je een variatie van quests waarbij je vijanden moet verslaan, maar is er ook ruimte voor wat speciale tegenstanders en puzzels die je oplost door voorwerpen te activeren. Bij de Horde reis je af naar een stad waarin Trollen de dienst uitmaken. Daar mag je een beetje de sadist uithangen en gevangen een klap verkopen en anderen een trap onder hun reet geven om zo iedereen weer gefocust te krijgen. Ook hier een mooie variatie van quests en dingen om te doen.

World of Warcraft Battle for Azeroth lijkt zodoende een zeer degelijke uitbreiding te worden. Als je de game nog steeds speelt, dan is het een mooie uitbreiding. En als je weer wilt terugkomen, dan kun je gelijk een boost naar level 110 doen en losgaan. World of Warcraft Battle for Azeroth moet ergens volgend jaar uitkomen.

Reageer op artikel:
World of Warcraft Battle for Azeroth is ouderwets fun
Sluiten