Wordt dit de nieuwe Nissan GT-R?

Redactie 27 okt 2014 Machines

Het is samen met in sojasaus gedoopte California spring rolls het lekkerste wat uit Japan komt. De Nissan GT-R. Zo’n beetje het beste wat je kan krijgen op prijs/pk-gebied. Het wordt langzamerhand weer tijd voor een nieuw exemplaar en het lijkt erop dat ook de GT-R op de hybride toer gaat.

Nissans sensei James Oliver zei er tegen Top Gear het volgende over:  ‘Een GT-R Hybrid is wel de kant die we opgaan. De wagen is jaren achter elkaar doorontwikkeld, maar we komen nu op een punt dat we verder gaan op een next generation car. Bij Nissan hebben we geweldige kennis in huis op ’t gebied van elektrische technologie.’

Maar hoeveel vermogen zal dat nieuwe monster gaan krijgen? Nissan kennende hoeven we niet echt bang te zijn voor een tekort aan trappelende paarden. In de wandelgangen wordt er gesmoezeld dat de nieuwe Godzilla zomaar 800 pk onder de kap zou kunnen krijgen. Akkoord. Ook qua uiterlijk staat er spektakel op stapel. James Oliver: ‘Kijk maar goed naar de Nissan Concept 2020 voor GranTurismo 6, dat was een designstudie voor de R36.’ Oh yeah. Dat zou vet zijn zeg. Nog even geduld hoor, voor 2017 zal de bolide namelijk niet uit de fabriek rollen.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Reageer op artikel:
Wordt dit de nieuwe Nissan GT-R?
Sluiten