5 dingen waar onze smaakpapillen deze winter heel gelukkig van worden

Redactie 27 nov 2017 Entertainment

Nog een paar weken en we kunnen ons opmaken voor de winter. Op 21 december op stipt 16:18 uur is het zover! De winter blijft een heerlijk jaargetijde. De periode waarin de hoop op een Elfstedentocht steevast aanwakkert, magische sneeuwlandschappen ontstaan en de altijd sfeervolle feestdagen onze geest komen verwarmen. Met al het smakelijke eten en & drinken dat erbij komt kijken. Eén ding is zeker: sommige gerechten en drankjes smaken een stuk beter in de winter veel beter dan in de zomer. Hier vijf dingen waar wij ons deze winter ernstig op verheugen.

winter bbq
Foto: Pixabay

1. Winter BBQ
Wij zijn dol op de zomerse BBQ, maar heb je ooit wel eens in de winter gebarbecued? Kan gewoon! Geeft een mooi sfeertje hoor. Met z’n allen om de vuurkorf heen, handschoenen aan en lekker vlees op de barbecue gooien. Extra punten scoor je natuurlijk door in je tuin het wandelpad met fakkels te verlichten. Leg vervolgens fleecedekentjes neer. Serveer een smakelijk winters biertje als welkomstdrankje. Een groentesoepje met ballen en vermicelli is natuurlijk een uitermate geschikt voorafje. Slinger de barbecue aan en leg er dingen op als steak, saté, spareribs, hamburgers en kippenpoten. Het blijft immers een barbecue. Je kan natuurlijk wel van het seizoen gebruikmaken door dingen als eendenborst en hert op de bbq te flamberen. Oh man, de romantiek spat er nu al vanaf. Topavond verzekerd!

hemaworst
Foto: HEMA

2. Broodje HEMA-worst
Geen broodje dat zo lekker naar binnen schuift tijdens winterse winkeldagen als een broodje HEMA-worst. De hotdog is hartstikke lekker, de rookworst is natuurlijk de enige echte HEMA-worst. Wat een succesnummer. De knapperige buitenlaag en die zachte, zoutige warme worst. Beter wordt het niet. Wij waarschuwen je alvast: dat zaadje is nu gepland. Sowieso dat jij nu binnen een week zo’n dikke, lange knakker in je handen moet hebben. Als we alleen al denken aan de iconische snack krijgen we het warm binnen. Vergeet de honingmosterdsaus niet!

Stoofvlees
Foto: Pixabay

3. Stoofvlees
In Den Bosch is het Frietje Stoofvlees bekend geworden, maar inmiddels geniet het gerecht terecht faam tot ver buiten de stadsgrenzen. Potverdriedubbeltjes, wa is da lekker. De geur alleen al die in je huis trekt als het vlees urenlang op laag temperatuur loopt te sudderen totdat het zo mals is dat het in je mond vanzelf uit elkaar valt. Onze aardige suggestie: probeer het eens te bereiden met Winterbier. Wat zelfgemaakte frieten en knapperige groente erbij en je hebt een heerlijke zondagavondmaaltijd te pakken voor tijdens de donkere dagen.

Boerenkool met worst
Foto: Pixabay

4. Stamppot
Wat warme chocolademelk met slagroom is voor de drankjes, daar gaat boerenkool met worst er vandoor met de award in de categorie eten. In onze ogen blijft dit de stamppot der stamppotten. Een typisch Hollandse lekkernij waar de grote kerels en knapen uit de polders en steden al decennia lang groot en sterk van worden na een dag hard zwoegen. Spekjes erbij, kuiltje maken met je lepel en jus erin gieten en dan die rookworst die ‘m afmaakt. Goddelijk! Tip van oma: doe avontuurlijk en vervang de spekjes een keer met shoarmareepjes. Tip van onze andere oma: de mediterraanse stamppot met zoete aardappel, spekjes, paprika en chorizo. Nu al trek!

Warsteiner Winter
Foto: Warsteiner

5. Warsteiner Winter
Geen lijstje als dit zonder een lekker biertje. En wat voor één. Warsteiner viert de winter met Warsteiner Winter. De moderne introductie van de Münchener bierstijl. Donker van kleur, maar het licht in smaakpapillenland gaat aan als het koperrode vocht op je tong belandt. Licht zoet en zacht bitter, maar wel zo een die je met plezier een hele avond blijft drinken. Combineert ook nog eens subliem met alle bovenstaande culinaire genotsmiddelen. Wát een lekker biertje!

Win!
Van onze matties van Warsteiner mogen we twee heerlijke pakketen weggeven om de wintermaanden mee door te komen. In het pakket zit onder meer een Warsteiner trui om bier in te drinken, Warsteiner kerstballen om je boom straks mee te verfraaien, prachtige Winter Tulpglazen, bierviltjes, een opener en druppelvangers. En dan van alles twee. Eigenlijk alles wat je nodig hebt voor de feestdagen. Winnen? Gooi in de comments een leuk gifje en tag iemand waarmee je dit pakket wil delen, dan pikken wij er 2 winnaars uit. Succes!

In samenwerking met Warsteiner

Reageer op artikel:
5 dingen waar onze smaakpapillen deze winter heel gelukkig van worden
Sluiten