Black Panther ster Winston Duke gaat MMA-legende Kimbo Slice spelen in ‘Backyard Legend’

Redactie 10 jul 2018 Entertainment

Iedereen kent de filmpjes hoe de bebaarde hulk Kimbo Slice mensen neerklapt in bloederige blote vuist straatgevechten. De filmpjes werden zo populair dat er uiteindelijk een professionele MMA-carrière voor Kimbo in zat. Legendes worden alleen maar legendarische als ze op jonge leeftijd sterven en helaas gold dit ook voor de 42-jarige vechtersbaas, toen hij in 2016 overleed door hartfalen. Maar zoals een legende betaamt wordt het leven van Kimbo Slice verfilmd. De hoofdrol zal gespeeld worden door Winston Duke, de acteur die M’Baku speelt in Black Panther.

Als je het ons vraagt is hij geweldig gecast. Iedereen die Black Panther gezien heeft en weet wie Kimbo Slice is, moet kunnen zien dat dit goed zou kunnen werken.

Scenario

De scenarioschrijver van White Boy Rick, Andy Weiss, is nu bezig met het script over de in de Bahama’s geboren straatvechter. De man die zwerver was en zich wist op te werpen tot een martial arts beroemdheid door filmpjes op YouTube. Hij had nog een mooie weg te gaan. Het was dan ook een enorme schok toen Kevin, zijn echte naam, in juni 2016 overleed door een falend hart.

Gevechten rond zijn dood

Kimbo vocht tot drie maanden voor zijn dood gewoon nog wedstrijden ondanks problemen met een hoge bloeddruk. Zo won hij bij Bellator 149 in Houston nog een zwaargewicht wedstrijd tegen Dhafir Harris. Er stond nog een gevecht op het programma tegen James Thompson als main event bij Bellator 158. Check deze video die de UFC plaatste ter ere van Kimbo:

Vriend van Kimbo over film

Michael Imber, vriend van Kimbo, zal sterk betrokken zijn bij de film. “Het is een rijk en gelaagd verhaal over zwerver die veranderd in een wereldwijd fenomeen. Ik ben zeer enthousiast dat Winston heeft besloten om de rol te nemen, het is een lichamelijk en geestelijk zware rol. We hadden geen betere Kimbo kunnen vinden!”, aldus de Michael. Klinkt als een verhaal dat we graag willen zien. Hieronder nog een video van een straatgevecht van Kimbo Slice:

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Black Panther ster Winston Duke gaat MMA-legende Kimbo Slice spelen in ‘Backyard Legend’
Sluiten