Will Smith speelt neuropatholoog in Concussion

thomas 2 sep 2015 Entertainment

Dat American Football een keiharde sport is wisten we al, en het is dus ook niet zo gek dat de meeste spelers zo nu en dan een aspirientje nodig hebben na de wedstrijd. De discussie over hoe slecht al die tikken op je hoofd zijn loopt al jaren.  In deze discussie speelt Dr. Bennet Omalu een belangrijke rol. Zijn verhaal krijgt nu een verfilming.

Voor zijn werk sneed Dr. Bennet Omalu hersens in plakjes en kwam er zo achter dat je van meerdere rake tikken op je hoofd een beetje gek kan gaan doen. Hij ging de strijd aan met de grote boze rugbywereld om de waarheid boven tafel te krijgen. Eind dit jaar zal Dr. Bennet Omalu gespeeld worden door Will Smith in Concussion. In de film gaat de forensisch neuropatholoog de strijd aan met de NFL, politici en alle grote sponsoren om duidelijk te maken dat een potje American Football je behoorlijke koppijn kan bezorgen.

Concussion verschijnt op 25 december in de Amerikaanse bioscopen, wanneer wij hem hier kunnen gaan zien is vooralsnog niet bekend. Trailertje!

Reageer op artikel:
Will Smith speelt neuropatholoog in Concussion
Sluiten