Wij zijn blij met Churandy Martina

redactie 8 jul 2016 Entertainment

Gisteravond weer een stukje sportgeschiedenis geschreven hoor. Op het Europees Kampioenschap Atletiek in Amsterdam pakte onze Churandy Martina de gouden medaille op de 100 meter sprint. Op de koningsafstand van het hardlopen noteerde hij de 32-jarige sprinter een tijd van 10.07 seconden. Het scheelde maar een haartje, want de Turk Jak Ali Harvey ging in dezelfde tijd over de finish, maar Churandy werd als winnaar uitgeroepen. Het ging dus om duizendsten van secondes.

Churandy heeft zelf nooit getwijfeld aan zijn succes. ‘Goud was moeilijk. Vicaut heeft dit seizoen een paar keer onder de 10 seconden gelopen. Als ik start, start ik echter altijd voor goud", lachte hij vrolijk.

‘Dit kan niet beter. Voor eigen publiek, in Nederland; iedereen staat achter me. Prachtig dit.’ Wij zijn ook blij man! Vandaag moet de man weer aan de bak, want dan komt hij uit op de 200 meter sprint.

In elk geval lekker om zo vlak voor de Olympische Spelen van Rio zo in vorm te zijn. Zou hij het daar ook kunnen? Hieronder zijn race en fabuleuze laatste rappe meters. Held!

Reageer op artikel:
Wij zijn blij met Churandy Martina
Sluiten