Wij speelden met de Wipeout Omega Collection en het is een dikke aanrader

Redactie 21 mei 2017 Entertainment

Had jij vroeger op je kamer ook die oude vertrouwde grijze PlayStation? Dan is de kans groot dat je bent groot geworden met de Wipeout-serie. Met name Wipeout 2097 was geniaal. Al was het maar omdat je op die manier Firestarter van The Prodigy de hele tijd aan kon hebben terwijl je rondvloog met 1000 kilometer per uur. Op 7 juni kunnen PlayStation 4-eigenaren losgaan met Wipeout Omega Collection. Dit is een Remaster-pakket van de games Wipeout HD en Wipeout 2048. Voordat de game straks te koop is, kregen wij de kans om hem alvast aan de tand te voelen. Dit zijn daarbij onze belangrijkste bevindingen.

Wipeout Omega Collection kent lekker veel content
Met meer dan 40 verschillende voertuigen en 26 tracks waar je op kunt scheuren is dit een game waar je voorlopig wel even zoet mee bent. Zeker wanneer je plaatsneemt in voertuigen uit een hogere snelheidsklasse is het belangrijk dat je deze circuits leert kennen. Alleen dan kun je soepel en effectief rondscheuren. Bovendien kent de game een groot aantal verschillende modi en is er de mogelijkheid om het online op te nemen tegen de rest van de wereld. Kortom, een titel die de potentie heeft om je vele uren bezig te houden.

Afbeeldingsresultaat voor wipeout omega collection

Een soundtrack om enthousiast van te worden
De tweede constatering op basis van onze speelsessie, en dat is zeker een belangrijke, is dat de soundtrack heel goed bij de game past. We hebben niet echt goed opgelet welke nummers er voorbij zijn gekomen, maar het feit dat we met een mooie koptelefoon op onze kop al mee zaten te bouncen op de muziek terwijl we over de banen vlogen, geeft aan dat het op dat gebied zeker goed zit. Een goede headset of een dikke audio setup is wat ons betreft echt een meerwaarde voor deze game.Afbeeldingsresultaat voor wipeout omega collection

Een uitstekend gevoel van snelheid
Tot slot is Wipeout Omega Collection een game waarbij je er verstandig aan doet om zo min mogelijk met je ogen te knipperen. Alle actie op de baan spat van het scherm, de game draait zeer soepel en de omgevingen zien er fantastisch uit. Wanneer je met enkele honderden kilometers per uur over banen vliegt, dan heb je ook écht het gevoel dat het met hoge snelheid gaat.

Wij kunnen niet wachten om meer te spelen met Wipeout Omega Collection en komen rond de release dan ook zeker terug op deze fijne titel.

Reageer op artikel:
Wij speelden met de Wipeout Omega Collection en het is een dikke aanrader
Sluiten