Wie wordt FHM’s Sheriff van het Jaar 2014?

Redactie 25 dec 2014 Entertainment

We zitten in de dying seconds van het jaar. Een tijd van vooruitblikken en terugkijken. Dat laatste doen wij graag, met jou. Want welke mannelijke landgenoot was nou echt dé koning van het afgelopen jaar? Wie was de baas in town? Oftewel: wie wordt FHM’s Sheriff van het Jaar 2014? Wij hebben tien Nederlandse dudes genomineerd die in aanmerking komen voor deze nieuwe eretitel. Aan jou om te bepalen wie dit jaar de grootste baas in town was. Hier komen de tien kanshebbers in willekeurige volgorde!

1. Typhoon
Kwam na zeven jaar weer met een nieuw album op de proppen. En wat voor één! De lovende recensies voor Lobi da Basi waren niet aan te slepen. Speelde daarnaast werkelijk alle festivals plat. Het schijnt dat de grond op Lowlands nog steeds natrilt. Werd tussendoor ook nog even huisband van de DWDD. Dit was hoe dan ook hét jaar van Typhoon. 

2. Arjen Robben
Behoort al jaren tot de vijf beste voetballers ter wereld, maar afgelopen seizoen bereikte hij waarschijnlijk z’n hoogste niveau ooit. Won de dubbel met Bayern München, scoorde als nooit tevoren en dribbelde en motiveerde onze Oranje leeuwen op het WK in Brazilië haast hoogstpersoonlijk naar een onverwacht magische voetbalzomer. Wat hebben we van hem genoten.

 

3. Michel Mulder
Grote man op de succesvolste Olympische sportwinter aller tijden voor Nederland. Won een gouden plak op de 500 meter en brons op de 1.000 meter. Werd bovendien Nederlands kampioen sprint, wereldkampioen sprint en pakte en veroverde ook nog even een gouden medaille op het WK inline-skaten. IJzersterk!

4. Freek Vonk
Freekie. Onze eigen Steve Irwin. Van zijn serie ‘Freek Vonk in Australië’ hebben we genoten en zijn DWDD-college over gif vonden we een van de coolste tv-shows van het afgelopen jaar. Duikt niet alleen op alligators, maar ook nog steeds op zijn liefje Eva Jinek. En dat met een paar sissende koningscobra’s in z’n huis. Dan ben je een beste baas.

5. Sander van de Pavert
Staat garant voor minimaal één daverende lachbui per week. Tering, wat zijn die filmpjes grappig. Zijn Lucky’s over Willy en Max zijn ongeëvenaard, maar ook die ene over Freekie Vonk staat nog op ons netvlies gegrift. Als je ons keer op keer zo hard kan laten schateren, dan verdien je een nominatie.
 

6. Eberhard van der Laan
Wij kennen die van Hendrik-Ido-Ambacht niet zo goed, maar Eberhard zou zomaar de tofste burgemeester ons land kunnen zijn. Scherp, laat niet met zich sollen en uitermate humoristisch. Die dis naar de burgemeester van Londen was lekker. Maar de belangrijkste reden: met de verruimde openingstijden (24-uursvergunningen in Amsterdam) zorgt hij er hoogstpersoonlijk voor dat we nóg langer bier kunnen drinken in de kroeg! Dat kunnen we niet natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

7. Max Verstappen
Werd met 17 jaar en drie dagen de jongste coureur die ooit in actie kwam tijdens een Formule 1 raceweekend. En dat terwijl je Verstappen van je achternaam heet. Dat is knap. Zelden vertoond dat een coureur binnen een jaar na zijn kartloopbaan z’n eerste rondjes stuurde in een F1-bolide. Dankzij Max gaan we de F1 aankomend seizoen weer volle bak volgen. Toekomstig wereldkampioen?

8. Alexander Klöpping
Lanceerde dit jaar met groot succes zijn journalistieke medium Blendle. Wist al rap miljoeneninvesteringen van gigantenbedrijven als Axel Springer en de New York Times in de wacht te slepen. Dat is inderdaad heel erg vet en daar kunnen wij alleen maar onze hoodie voor afnemen.

9. Martin Garrix
Afgelopen jaar was het jaar van de absolute doorbraak van plaatjesdraaier Martin Garrix. Mag in Amerika nog geen eens een biertje drinken, maar draaide in 2014 op de main stages van de allergrootste festivals ter wereld. Volgens Forbes draaide hij al zo’n 14 miljoen dollar z’n bankrekening op. Lang niet gek, als 18-jarige. Blijft desalniettemin een bescheiden jongen die gezellig z’n vader, moeder en zusje meeneemt naar zijn gigs voor duizenden uitzinnige partyanimals. In een privéjet, dat dan weer wel.

10. Michiel Huisman
Is toch wel de enige mannelijke landgenoot die onlangs voet aan de grond heeft gekregen in Hollywood. Speelde onder meer in blockbusterserie Game of Thrones. En dat voor iemand die ooit een propper speelde in Costa. Sleepte dit jaar bovendien een contract in de wacht als het gezicht van Chanel, waardoor hij met topmodel Gisele Bünchen mag kussen. Nee hoor, we zijn niet jaloers.

Stemmen kan hieronder! De winnaar van de verkiezing wordt vlak voor het einde van 2014 bekend gemaakt.

Reageer op artikel:
Wie wordt FHM’s Sheriff van het Jaar 2014?
Sluiten