WhatsApp lanceert functie die het mogelijk maakt om gestuurde berichten te verwijderen

Redactie 27 okt 2017 Entertainment

Stuur jij ook wel eens straalbezopen een onmogelijk berichtje naar je ex? Of heb je vertrouwelijke informatie verstuurd naar een mogelijke concurrent, wat dus alles behalve tactisch is? Een drugsbestelling in de familie-app? Dit moet ook voor jou herkenbaar zijn. Whatsappjes die je niet meer kan annuleren en waar je vervolgens mega van baalt. Maar daar komt nu een einde aan.

Onze geliefde chat-app WhatsApp lanceert namelijk een hele prettige functie die het mogelijk maakt om berichten permanent te verwijderen. Dit houdt in dat het bericht niet alleen uit je eigen chatscherm verdwijnt, maar óók uit die van je gesprekspartner. Het enige wat overblijft is een melding met ‘Dit bericht is verwijderd’. Natuurlijk heb je dan ook wel wat uit te leggen, maar alles beter dan “Annet, ik mis je zo, ik hou van je”.

WhatsApp maakt wel meteen duidelijk dat de functie alleen werkt bij mensen die de app hebben geupdate. Als diegene waarnaar jij die onbedoelde oorlogsverklaring stuurde nog een oudere WhatsApp-versie gebruikt, dan zal het bericht gewoon blijven staan. Belangrijk om nu nog even scherp te blijven dus. De functie is ook nog niet overal in gebruik, maar WhatsApp laat weten dit zo snel mogelijk door te voeren naar het volledige gebruikersbestand.

Nu.nl

Reageer op artikel:
WhatsApp lanceert functie die het mogelijk maakt om gestuurde berichten te verwijderen
Sluiten