Wetenschappers leggen uit waarom je een vreetkick krijgt na het blowen

Redactie 23 jul 2018 Entertainment

Een lachkick, vreetkick, het kan er allemaal bij horen als je net een sticky hebt gerookt. Langzaam groeit je hongergevoel uit tot een Hulk die buiten je lichaam treedt, waardoor je jezelf amper in de hand hebt en de hele koelkast leeg trekt. Gelukkig doen knappe koppen in de wetenschap onderzoek naar deze belangrijke kwesties.

Wij zijn vooral benieuwd naar de uitvoering van dit onderzoek, proefkonijnen genoeg denken we zo. Nee even serieus, want dat is het. Een heel serieus onderzoek. Ze onderzochten namelijk de beste manier om ernstig zieke patiënten te helpen hun eetlust terug te krijgen.

Wetenschapper en leider van het onderzoek Jon Davis stelt dat de vreetkick ook in de wetenschap als feit wordt gezien, alleen wisten ze nooit waardoor het kwam. “By studying exposure to cannabis plant matter, the most widely consumed form, we’re finding genetic and physiological events in the body that allow cannabis to turn eating behavior on or off.”

Hormoon

Beetje vaag nog hè? Het blijkt te gaan om ghrelin, een hormoon dat je hongergevoel controleert. Althans, niet meer dus als het een boost krijgt van cannabis. Dan zit er namelijk vertraging in de signalen die het doorgeeft en veranderen de kleine, regelmatige maaltijden in bunkerpraktijken. Goed dus om ziektes als anorexia te bestrijden, maar ook mensen die ernstig ziek zijn en geen eetlust hebben. En ook prima als je een zak Doritos open trekt en de bodem eerder tegenkomt dan je lief is na een avond flink doorzakken.

Foto: Flickr.

Reageer op artikel:
Wetenschappers leggen uit waarom je een vreetkick krijgt na het blowen
Sluiten