Wetenschappelijk onderzoek bewijst: metalfans zijn de gelukkigste mensen op aarde

Redactie 9 jul 2015 Entertainment

Wederom zeer positief nieuws uit de metalhoek, want studie heeft uitgewezen dat metalfans de gelukkigste mensen van planeet aarde zijn. Ja! Supervrolijke gasten allemaal. Echt als een verrassing komt dat natuurlijk niet, nadat eerder onderzoek al had uitgewezen dat luisteren naar metal zorgt voor een positief gevoel en voor minder geweld. Nu de nieuwe studie wederom de positiviteit van metalfans aantoont, kunnen we er natuurlijk helemaal niet meer omheen.

De studie bekeek 377 volwassenen. Daarvan waren er 154 metalfans of metalmuzikanten, 80 waren liefhebbers van andere muziek en de overige 153 waren California college studenten. De uitkomst was duidelijk. De metalheads toonden een hogere mate van happiness aan dan de andere groepen. Daarnaast hadden ze minder spijt van dingen die ze in hun jeugd hadden gedaan.

Maar wat maakt die metalfans dan zo happy? Volgens de paper komt dat door het gevoel onderdeel van een community te zijn. ‘Social support is a crucial protective factor for troubled youth. Fans and musicians alike felt a kinship in the metal community, and a way to experience heightened emotions with like-minded people’, aldus de researcher.

Klaar als een klontje. Wij zetten even een cd’tje van Rise a Thousand op!

via theguardian.com

Reageer op artikel:
Wetenschappelijk onderzoek bewijst: metalfans zijn de gelukkigste mensen op aarde
Sluiten