10 manieren om volgens de wetenschap aantrekkelijker te worden voor een vrouw

Redactie 16 aug 2018 Entertainment

Naarmate je ouder wordt, kom je erachter dat een paar dingen niet helemaal gaan zoals je ze voorgeschoteld krijgt. Het begint bij Sinterklaas en later kom je erachter dat Axe deodorant er helemaal niet voor zorgt dat alle vrouwen op je afkomen als bijen op honing. Gelukkig helpt de wetenschap ons om uit te vinden wat we moeten doen om aantrekkelijker te worden voor vrouwen.

Ja, dat hoor je goed. Men’s Health en IFLScience hebben onderzoek gedaan naar dingen die werken om een vrouwenhart voor je te winnen. Zo hebben ze een lijstje van twintig handige tips samengesteld, bijvoorbeeld aan de hand van experimenteren. Pak die pen en papier er maar bij zodat je mee kunt schrijven.

Baard

Jazeker, groei een baard man. Volgens een onderzoek uit 2013 van de University of New South Wales hebben de meest sexy mannen, volgens vrouwen die meededen aan het onderzoek, vaak een baard. “Facial hair correlates not only with maturity and masculinity, but also with dominance and aggression”, zeggen schrijvers Barnaby J. Dixson en Robert C. Brooks. “An intermediate level of beardedness is most attractive.”

Zonnebril

Niet alleen handig tegen UV-stralen in je bakkes, maar je trekt er ook nog eens aandacht mee van de dames. Vanessa Brown van Nottingham Trent University stelt dat je door de zonnebril mysterieus bent en dat is volgens haar altijd sexy. Waar wacht je nog op, op die snelle planga.

Entourage

Dit heeft te maken met het cheerleader effect. Mensen die deel uit maken van een groep, zijn aantrekkelijker. Zorg er dus voor dat je altijd een entourage of squad hebt waar je op kan rekenen. Zonder ook maar iets te doen zijn je vrienden daardoor al de perfecte wingman.

Humor

Goed puntje voor de mindere hunken onder ons. Volgens een onderzoek in 2006 in Evolution and Human Behavior is het super belangrijk dat jij een vrouw kan laten lachen. Haal dus je beste grappen uit het vet en train je improvisatie skills zodat je altijd materiaal hebt wat je op haar af kan vuren.

Leer gitaar spelen

We hebben nooit gezegd dat het easy is. Dit puntje kost wat moeite, maar het resultaat is misschien wel waanzinnig. Psychology of Music publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat drie keer vaker hun nummer willen geven aan gitaar spelende guys dan mannen die het instrument niet kunnen bespelen.

Neem een hond

Dit is sowieso tof. Mocht het geen vrouw opleveren, heb je altijd je hond nog om te chillen. Nee geintje natuurlijk, vrouwen smelten weg bij die grote honden ogen van de puppy die met je meeloopt. Vier onafhankelijke onderzoeken stellen dat vrouwen weer drie keer vaker hun telefoonnummer geven aan hondeneigenaren.

Knoflook

Ja hier waren wij ook een beetje verbaasd over, maar bij de Charles University, het National Institute of Mental Health in Tsjechië en de University of Stirling in the United Kingdom weten ze dat het eten van knoflook zorgt voor een aangename en aantrekkelijke geur. Misschien niet iets voor net voor de date, dat lijkt ons dan weer geen slim plan.

Zekerheid

Dat je zeker van je zaak bent, vinden vrouwen belangrijk. Je kunt dat het beste al meteen laten zien, door dat uit te stralen in de manier waarop je loopt. Je krijgt maar één kans voor een eerste indruk. Cliché natuurlijk, maar niet minder waar. Overigens houden wij mannen toch ook van vrouwen met een zelfverzekerd loopje, niet dan?

Lach

Vergeet die stoere blikken die je misschien eeuwenlang hebt staan oefenen voor de spiegel. Het is eigenlijk heel simpel, gewoon lachen. Glimlachen wel te verstaan, want een brede lach is in sommige gevallen nogal creepy. Een glimlach zorgt voor een vriendelijk gezicht en daardoor kom je betrouwbaar over.

Nice guy

Last but not least, wees gewoon een aardige gozer. Een nice guy. Dat vrouwen op foute mannen vallen is bullshit man. De University of Guelph en Nipissing University onderzocht 800 mensen en daaruit bleek dat weldoeners meer seks hebben dan egoïsten. Klinkt op zich ook wel logisch.

Foto: Pixabay.

Reageer op artikel:
10 manieren om volgens de wetenschap aantrekkelijker te worden voor een vrouw
Sluiten