De nieuwe trailer van Westworld onthult de zwaar gewelddadige aard van de robot

Redactie 3 apr 2018 Entertainment

Met de trein gaan we naar een magisch pretpark waarin we robots kapotschieten en neu*en. Hilarisch natuurlijk! In onze wereld draaien we soms een beetje door met het beeld van de robot. Westworld kan dit ook: van een speels lust object naar een nieuwe vorm van menselijkheid. Van robots naar slaven, van slaven naar revolutionairs, van revolutionairs naar tegenstanders, van tegenstanders naar ons einde…. Westworld seizoen 2 laat een niet al te positieve kant zien voor de ‘echte’ mensen. Het einde is nabij.

Het zou je maar gebeuren, maak je robots die eindelijk de vuile klusjes op kunnen knappen, geef je ze emoties. Van de een op de andere dag heb je, in plaats van gevoelloze robots, slaven. De tweede trailer van Westworld bewijst maar weer dat de gevolgen voor ons niet zo prettig zullen zijn. Geschiedenis zal zich herhalen en een revolutie zal uitbreken. Sprekend over revoluties, iedereen weet hoe ze vaak zijn afgelopen voor de heersers.

Westworld seizoen 2 wordt heftiger

We krijgen kippenvel van het idee, voor het eerst dringt het besef langzaam door dat die menselijke robots van Westworld misschien toch wel een beetje creepy zijn. Jonathan Nolan en Lisa Joy gaven het al aan. Het tweede seizoen van Westworld gaat nóg heftiger worden. Het eerste seizoen zou vergeleken met het vervolg slechts een ‘keukendrama’ zijn.’ Chill. Als we naar de trailer kijken, begint het daar inderdaad een beetje op te lijken.

In de trailer zien we niet zomaar een revolutie, er broed zelfs een heuse oorlog. Slagvelden worden gevochten tussen de hosts en de mensen. We zien lijken verspreidt in de rondte en beide partijen leggen het loodje. Daarnaast kunnen we weer een aantal beelden van de nieuwe shogunwereld bewonderen.

Speurneuzen

Voor de speurneuzen onder ons valt er nog veel meer te vinden in de nieuwe trailer. De laatste ontdekking is een enge geheime extra preview die in de video verwerkt zit. Wanneer je de code ontcijfert komt er een link uit naar de Delos website. Daar is een tweede trailer te vinden. Daarin is een soort enge combinatie te zien tussen Delos/Westworld en ook beelden van de vernietiging van mensen door hosts. Door de video krijg je in ieder geval erg veel zin om naar Westworld te gaan! Niet dus.

Zoals Bernard in de eerste trailer zegt: “Je maakt me soms bang, Doleres.” En bang moeten we allemaal voor haar en het komende seizoen zijn. Want, het lijkt er op dat Westworld seizoen 2 schrikbarend goed gaat worden.

Foto: Screenshot YouTube

Reageer op artikel:
De nieuwe trailer van Westworld onthult de zwaar gewelddadige aard van de robot
Sluiten