Dit weekend zijn er enorm veel vallende sterren te zien

Redactie 20 okt 2017 Entertainment

Heb jij zaterdag een tof ADE-feestje gepland? En ben jij ook een diehard die na sluitingstijd nog wel even door wilt gaan? Dan hebben we nu toch iets wat jouw after zo dik gaat maken. Het enige wat je hoeft te doen is rond 6.00 ’s ochtends naar buiten te gaan.

Er zijn deze zondagochtend namelijk tig vallende sterren te zien. Hoe vet is dat. Dus óf helemaal spacend je pan uit trippen met die vallende lichtpuntjes, of lekker romantisch met je meisje naar de hemel staren en wensen doen. De meteorenzwerm Orioniden komt namelijk voorbij. Dit houdt in dat er maar liefst zo’n 30 sterren per uur zullen vallen, elke 2 minuten zie je er dus wel eentje. Handig voor als je niet de vlotste bent en dat speciale momentje de eerste paar keer mist. De naam Orioniden komt van het sterrenbeeld Orion, omdat het lijkt alsof de sterren vanuit dat punt in het heelal vallen.

In de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg zullen de sterren het best te zien zijn. Maar doordat er brede opklaringen zijn kun je op andere plekken in Nederland de indrukwekkende vallende sterren ook heel goed spotten. Dus, zolang moeder natuur  ons landje niet bedekt met een dik wolkenpak, kunnen wij genieten van deze Orionidenzwerm.

Foto: DevianArt

Nu.nl

Reageer op artikel:
Dit weekend zijn er enorm veel vallende sterren te zien
Sluiten