FIFA gets real: wedstrijd gestaakt na negen rode kaarten

Redactie 19 feb 2018 Entertainment

FIFA is een geweldig spel om met je vrienden te spelen. Vooral als het gaat om de gele en de rode kaarten. De wedstrijd laten staken door een overmacht aan rode rakkers is bijna niet te doen, maar we geven nooit op. Deze twee ‘echte’ teams wisten dit kunstje wel koud over te doen.

Het allermooiste aan dit verhaal is toch wel dat deze wedstrijd ‘Derby van de Vrede’ wordt genoemd. Nou, daar was niet zoveel van te merken. Al zorgt het wel voor veel vermaak tijdens de koffiepauze. De vredeswedstrijd werd gespeeld tussen Vitória en Bahia uit Brazilië. Dit was de eerste wedstrijd in zes wedstrijden dat fans van beide ploegen welkom waren in het stadion. Feest dus!

Wedstrijd geschorst rode kaarten
Foto: Screenshot Youtube

Dat werd het zeer zeker, er werd flink bewogen in het stadion, op de verkeerde manier dan. De fans waren dit keer niet degene die fout zaten, maar de spelers zelf. Na de 1-1 (penalty) van Bahia, rende de scorende middenvelder samen met zijn team naar het publiek van de tegenstander en ze begonnen dit allemaal nogal uitbundig te vieren. Wat daarna gebeurde, lust menig scheidsrechter brood van. Een gemiddelde vechtscène van Game of Thrones kan hier niet aan tippen.

Dit alles volgde natuurlijk in een kaartenregen: drie maal rood voor Viória en vier voor Bahia. Daarvoor wordt een wedstrijd nog niet gestaakt. De twee volgende kaarten waren de druppel en de scheidsrechter had er genoeg van. Dat was weer een heerlijke en spannende wedstrijd. Zouden de jongens daarna nog gezellig met z’n allen de derde helft ingaan?

Foto: Screenshot Youtube

Reageer op artikel:
FIFA gets real: wedstrijd gestaakt na negen rode kaarten
Sluiten