We interviewden Hardwell over ADE, auto’s en gekke fans

redactie 17 okt 2016 Entertainment

Hardwell is niet zomaar een DJ, eigenlijk heeft hij geen introductie nodig. De man die in 2013 en 2014 door de DJ Mag top 100 werd bekroond als beste DJ ter wereld heeft deze eer meer dan verdiend. Hij zorgt overal ter wereld op de allergrootste festivals ervoor dat het publiek helemaal uit zijn dak gaat. We stelden Hardwell een aantal vragen over hoe het is om Hardwell te zijn, wat hij graag in zijn vrije tijd doet en wat het gekste is dat hij heeft meegemaakt met geobsedeerde fans. 

Je reist de hele wereld over en gaat van tijdzone naar tijdzone. Jetlags zijn waarschijnlijk orde aan de dag. Wat is nou het beste medicijn tegen een jetlag?
Er is niet echt een medicijn tegen jetlag’s. Wat je kan doen is gezond eten en niet te veel alcohol drinken. Af en toe wat oefeningen doen om het lichaam en de geest gezond te houden helpt ook en je moet je biologische klok steeds naar een normaal patroon zetten. Door al het reizen tussen mijn shows ben ik er tegenwoordig wel gewend aan geraakt, ik kan er beter mee omgaan dan 5-10 jaar geleden.

Als je niet bezig bent met muziek maken of DJ’en. Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
Ik ga graag met vrienden om, even naar een café, of naar de bioscoop ik speel ook nog wel eens wat games. Ik ga ook graag uit eten, dat doe ik ook best vaak, zeker als ik op reis ben maar ook als ik bij familie ben. Toch ben ik vaak in de studio te vinden als ik vrije tijd heb, ik raak snel verveeld als er geen muziek om me heen is en ik vind het dus best lastig om niet altijd gelijk de studio in te duiken om te werken aan nieuwe muziek projecten.

Als je een ander beroep moest kiezen dan DJ. Wat kies je en waarom? Wat wilde je vroeger worden toen je klein was?
Ik kan me niet echt voorstellen dat ik iets anders zou doen dan DJ’en. Sinds ik jong was deed ik niets anders. Maar als ik echt iets anders zou moeten kiezen dan misschien iets met design. Dat is ook een tak van werk waarin ik creatief kan zijn en ik vind het nu ook tof om betrokken te zijn bij het design proces van mijn label Revealed Recordings.

Wat betekent ADE voor jou? Wat heb je allemaal in petto voor je feest in de HMH?
ADE is het moment waarbij iedereen uit alle niches van de dance muziek bij elkaar komt en laat zien wat ‘ie kan. Het is tegenwoordig zonder twijfel het grootste en belangrijkste evenement op het gebied van elektronische muziek ter wereld. Voor de bezoekers is het ook geweldig natuurlijk met alle DJ’s en de feesten in de stad. Ik ben bij de jaarlijkse party van Revealed in de HMH. Dat gaat weer een top feest worden met gasten zoals Knife Party, Dannic, Thomas Newsom, Kriss Kross Amsterdam, Atmozfears en Kill the Buzz die mij joinen.

Er is een verschil tussen EDM-dj’s en underground DJ’s. Wie is je favoriete underground dj en waarom?
Nou, het is qua muziek misschien een andere scene maar ik denk dat we allemaal streven naar het zelfde. We willen dat mensen een goede tijd hebben, muziek spelen waar we van houden en dat met passie doen. Persoonlijk hou ik van alle vormen van dance music dus ik zie niet echt waar die ‘ons tegen hun’ mentaliteit voor nodig is. Je kan gewoon van beide houden, ik zie alle DJ’s als gelijk. Ik hou wel van The Martinez Brothers, ze hebben een toffe muziekstijl en hun sets rocken altijd. Ze passen ook erg goed bij de sfeer van Ibiza en ik ben wel een fan van hun producties.

De DJ Mag Top 100 komt er weer aan. Wat vind je van die lijst? Neem je die serieus? En hoe kijk je naar de tegenhanger van Resident Advisor?
Net als elk andere poll is de DJ Mag Top 100 een populariteits wedstrijd. Er zijn natuurlijk een hoop verschillende poll’s en ik vind het interessant om te zien waar mensen op stemmen. Verder mag je de Resident Advisor minder serieus te nemen maar het is wel goed om te zien waar de fans op stemmen.

Wie vind jij dat dit jaar verdient om te worden verkozen tot nummer 1 dj van de wereld in de DJ Mag Top 100 en waarom?
Dat weet ik niet echt maar het gaat interessant worden, dat is zeker. We zullen het over een paar weken zien!

En wie is op dit moment in jouw ogen het grootste dj-talent als het aankomt op draaien en produceren?
Kill the Buzz is iemand die indruk op mij gemaakt heeft afgelopen zomer. Hij heeft wat geweldige muziek die er aankomt op Revealed dus hou hem in de gaten.

Met welke artiest(en) zou je nog een keer heel graag samenwerken?
Dr Dre. is als een soort idool producer voor mij geweest de afgelopen jaren. Het lijkt mij geweldig om met hem de studio in te duiken en ontdekken wat voor magie wij samen kunnen creëren.

Wanneer ben je voor het laatst op vakantie geweest en hoe ziet jouw ultieme vakantie eruit?
Ik heb wat vrije dagen gehad op Ibiza did jaar en het was top. Ik kon lekker chillen met vrienden en familie en kreeg de kans om de andere kant van het eiland te ontdekken. Het is een prachtige plek!

Wat kost het eigenlijk om jou een uurtje op mijn verjaardagsfeest te laten draaien?
Haha, sorry jongens ik draai niet op verjaardagsfeestjes.

Wat is de vetste club ter wereld waar wij als normale sterveling echt nog een keer moeten gaan feesten? Welke club moeten we bovenaan onze bucketlist zetten?
Ushuaia Ibiza. Een prachtige plek met een unieke sfeer. Het is een openlucht beach club en het publiek gaat altijd helemaal uit zijn dak. Zeker een club die je volgende zomer wilt checken.

Wat zie jij als het absolute hoogtepunt in je carrière tot nu toe? En wat je grootste droom? Waar wil je bijvoorbeeld altijd nog een keer draaien?
Afsluiten bij een volle Madison Square Garden na mijn eerste wereldtournee ‘I Am Hardwell’ was echt een groot hoogtepunt. Recentelijk heb ik mijn tweede wereldtournee ‘I Am Hardwell – United We Are’ afgesloten in Hockenheim in Duitsland, ik heb daar ook een beetje geschiedenis geschreven want ik was de eerste DJ die daar ooit een solo show heeft gegeven, dat was ook echt top.

Toch moet mijn absolute hoogtepunt mijn benefietshow ‘World’s Biggest Guestlist’ zijn in Mumbai, dat was in december 2015. Er waren toen 75,000 bezoekers op het evenement dat onderdeel is van mijn ‘United We Are Foundation. Het doel van het evenement was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen uit de sloppenwijken van Mumbai. Met de opbrengensten van dat evenement hebben we 18,000 kinderen voor 10 jaar naar school kunnen helpen. Geweldig om te zien wat voor moois de power van muziek en de eenheid van de fans kan doen. In de toekomst wil ik zeker vaker en op andere plekken ter wereld dit soort evenementen doen.

Je verdient goed geld met DJ’en. Welke auto’s staan er allemaal in je garage en welke auto staat bovenaan jouw verlanglijst?
Ik hou van auto’s! Laatst had ik nog een Audi S7 Sportback maar ik heb hem wel al weer verkocht. Mijn droomauto weet ik eigenlijk niet zo goed. Misschien moet ik Afrojack maar om advies vragen.

Wat is de meest absurde ervaring met een fan die je ooit hebt meegemaakt? We willen een mooie anekdote horen!
Als ik fans tegenkom in plaatsen als het vliegveld of een winkelcentrum en die hebben dan mijn naam of mijn gezicht getatoeëerd. Daar kan ik met mijn hoofd niet helemaal bij.

Credits foto’s: Gerard Henninger

Reageer op artikel:
We interviewden Hardwell over ADE, auto’s en gekke fans
Sluiten