We checkten 10 voorspellingen uit Back tot he Future

In de tijdreisklassieker ‘Back tot he Future II’ ging Marty McFly met behulp van een door de tijdreizende Delorean naar de toekomst om zichzelf en zijn familie te redden. De datum die hij invoerde was 21 oktober 2015, en zoals iedereen weet is de toekomst van toen het heden van nu. Gisteren was de dag van de toekomst en wij gaan eens even kijken welke voorspellingen van de film werkelijkheid zijn geworden en welke niet.

1. Vliegende auto’s en hoverboards X
Van alles uit de film zijn deze twee dingen toch wel waar we het meest op zitten te wachten, maar helaas is het er nog niet echt van gekomen. De pogingen die tot zo ver gedaan zijn komen nog niet in de buurt van de techniek uit de film en dat is toch wel heel jammer. Wie weet volgend jaar.

2. Schoenveters die zichzelf knopen 
Op dit moment moeten we het nog doen met instappers maar volgens Nike gaat daar volgend jaar verandering in komen. De sneakerfabrikant is druk bezig met de schoen uit de film en moet in de lente van 2016 in de winkels liggen.

3. Een interactieve krant X
Het aantal mensen dat nog een krant leest neemt snel af en we verwachten dan ook niet dat er ooit nog een krant gaat komen zoals we die in de film zagen. De film voorspelde wel de komst van de tablet en daar hebben ze aardig gelijk in gekregen. 

4. Met je vingerafdruk betalen X
Het werkt nog niet helemaal zoals in de film maar we zijn op de goede weg. Iedereen met een iPhone kan al gebruik maken van Apple Pay waarbij je doormiddel van je vingerafdruk een transactie kan doen. Iedereen zonder Apple apparaat moet het voorlopig nog doen met een pasje en een pincode.

5. Flatscreens
Deze voorspelling was een echte voltreffer. De ouwerwetse beeldbuis zie je nergens meer en iedereen heeft een platte tv in zijn huis hangen. Met 4K en 3D zijn we eigenlijk zelfs verder dan in de film.

6. Beeldbellen 
Skype, Face Time, Snapchat, en ga zo maar door. Tegenwoordig kan iedereen met zijn smartphone bellen met beeld en dus hadden de makers dit verdomd goed ingeschat.

7. 3D 
In de film was zo ongeveer alles in 3D. Bioscopen, televisies, games en zelfs stripboeken. We zijn aardig op weg met deze voorspelling want je kan geen bioscoop meer binnen lopen zonder een brilletje in je handen gedrukt te krijgen.

8. Drones 
Je kan geen krant openslaan of een website openen zonder iets te lezen over drones. Drones zijn overal, en terecht want drones zijn de shit! De drones in de film konden alleen wel wat meer dan die wij nu hebben, dus er is nog wat werk aan de winkel.

9. Zelfreinigende klerenX
Hoe ideaal zou dit zijn! Bier in je nieuwe trui? Geen probleem! Natgeregend door een flinke bui? Gewoon even de droog stand aanzetten. Deze uitvinding hadden we graag in het echt gezien, maar op wat materialen die vocht afstoten na zijn we nog ver weg van deze voorspelling.

10. Voice control en VR 
Met dank aan Siri, Google Voice, Google Glass en Oculus Rift zitten we aardig op koers met deze voorspelling. Het werkt allemaal nog niet helemaal zoals in de film maar we zitten er niet ver vanaf!

Met wat nattevingerwerk zijn de makers van de film dus best een eind gekomen. Sommige voorspellingen zijn helemaal of voor een deel uitgekomen en dat is toch best indrukwekkend. Maar wat als we de film opnieuw zouden maken met de kennis die we nu hebben? Waarschijnlijk gaat het er dan ongeveer zo uitzien.

Reageer op artikel:
We checkten 10 voorspellingen uit Back tot he Future
Sluiten