Ware Irakese oorlogsheld heeft zijn laatste gevecht met IS gestreden

Redactie 2 okt 2017 Entertainment

De Irakese veteraan Abu Tahsin al-Salhi houdt er niet van om vanaf de zijlijn machteloos toe te kijken. De strijder heeft meegedaan in de strijd tegen ISIS waarbij hij 320 van de kansloze jihadisten neergeknald heeft. Dit leverde de absolute held de naam ‘The Sheikh of Snipers’ op. Zaterdag is bekend geworden dat voor de vrijheidsvechter, met de bekende woorden ‘has been killed in combat’ een einde is gekomen aan de strijd.

Abu’s paramilitaire troepen hebben het nieuws bekend gemaakt. Abu, die al vanaf 1973 deelnam aan het conflict sinds de Arabischische-Israëlische oorlog in 1973, is tijdens het brute gevecht om het terugnemen van de stad Hawija van de Islamitische Staat, om het leven gekomen.

De 63-jarige, die zei dat hij vier IS’ers per dag neerpopte, was een absolute held in zijn land. Het past dan ook bij hem, dat hij in zijn poging om de stad terug te winnen aan zijn einde is gekomen. In het harnas gestorven, zoals een trieste gebeurtenis dan toch zo mooi heet. Dat is toch even wat anders dan de laatste dagen achter de geraniums slijten. Een einde dat bij deze absolute held hoort, al hadden we hem graag langer door zien strijden tegen ’s werelds nummer 1 vijand. Het ga je goed Abu!

Foto’s: The Sun

Unilad

Reageer op artikel:
Ware Irakese oorlogsheld heeft zijn laatste gevecht met IS gestreden
Sluiten