Wannahaves: Apple iPad Pro

Groter is misschien niet altijd beter, als je linkerteelbal het formaat van een tennisbal heeft aangenomen bijvoorbeeld, maar in dit geval wel. Sinds 11 november ligt de nieuwste iPad in de winkel en geloof ons maar dat je die wel onder de kerstboom wil vinden. Het nieuwe paradepaardje van Apple laat de tabletwereld op zijn grondvesten schudden en heet de iPad Pro. In alle opzichten is dit de ultieme tablet die ook met gemak de strijd aan kan gaan met je laptop.

Wat meteen opvalt is dat de iPad Pro een stuk groter is dan zijn voorgangers en dat betekent dat je niet meer hoeft te priegelen op een klein schermpje. Met een schermdiagonaal van 12,9 inch is hij 78 procent groter dan de iPad Air 2 en dat maakt hem ideaal om foto’s op te bewerken, op te gamen of om relaxed een filmpje op te kijken. Nog indrukwekkender dan het formaat is de kwaliteit van het scherm, want dankzij de 5,6 miljoen pixels die in het retinascherm zijn geperst is het beeld haarscherp. Dit visuele geweld zit natuurlijk, zoals je van Apple mag verwachten, verpakt in een stijlvolle aluminium behuizing en weegt maar 712 gram.

De buitenkant is dus behoorlijk indrukwekkend, maar wacht maar tot je hoort wat er onder de motorkap van deze koning der tablets ligt. De allernieuwste Apple A9X-Chip en 4GB werkgeheugen zorgen ervoor dat alles soepel loopt en dat je zonder problemen twee apps tegelijkertijd kan gebruiken. Daarnaast is hij voorzien van een 8 megapixel camera waarmee je in 4K kan filmen en een hele dikke accu die 10 uur meegaat.

Het maakt dus niet uit of je video’s wil bewerken of gewoon je Facebook wil checken. Deze lichtgewicht krachtpatser in een stijlvol aluminium jasje kan alles aan. Dit is met afstand het vetste cadeau dat je op je verlanglijstje kan zetten.

iPad pro bestellen? Kun je hier doen.

Reageer op artikel:
Wannahaves: Apple iPad Pro
Sluiten