VS-Japan: Het gevecht van het jaar gaat tussen twee gigantische robots

Redactie 9 apr 2017 Machines

In de zomer van 2015 plaatste het Amerikaanse bedrijf MegaBots een video online, waarin het zijn Japanse concurrent Suidobashi uitdaagde voor een gevecht. En nee, geen echt gevecht waarbij mannen met elkaar op de vuist gaan. Het wordt nog mooier: deze bedrijven maken real-life Gundams. En ja, dat kan niet anders dan beestachtig spectaculair worden.

Het was de bedoeling dat de twee megarobots vorig jaar al met elkaar de strijd aan zouden gaan, maar sinds de uitdaging hoorden we niks van de bedrijven. Tot twee dagen geleden, toen MegaBots weer een video online plaatste waarin bekend werd gemaakt dat het er in augustus 2017 eindelijk van gaat komen.

fhm-megabots-kuratas

Dat er in de tussentijd zo weinig over de robots of het gevecht naar buiten is gebracht door de bedrijven, heeft te maken met de onderlinge afspraken. De bedrijven hebben lang onderhandeld over de voorwaarden voor het gevecht. Bovendien willen ze zo weinig mogelijk over hun robot prijsgeven aan de tegenpartij.

Het gevecht gaat tussen de hulkachtige vechtmachine MK II van MegaBots en de ninjamachine Kuratas van het Japanse Suidobashi. Ze zijn 4 tot 5 meter lang en hebben de kracht van een hijskraan. Zonder moeite tillen ze een auto op en gooien ze deze weg. Van de MK II is bekend dat hij met een verfbal de deur van een auto kapot kan schieten. Of schieten tijdens het gevecht is toegestaan, en waarmee er dan geschoten zal worden is nog niet duidelijk.
Ook is de locatie van het gevecht nog geheim. MegaBots laat weten dat het gevecht op hun YouTubekanaal te zien zal zijn.

Monsterboard

Reageer op artikel:
VS-Japan: Het gevecht van het jaar gaat tussen twee gigantische robots
Sluiten