Eerste vrouw toegelaten na fitheidstest Korps Mariniers

Redactie 31 jan 2018 Entertainment

De mannen van het Korps Mariniers zullen vandaag vast wel een goed humeur hebben. Binnenkort zullen de eerste vrouwen misschien wel hun peloton betreden. Voor het eerst in de geschiedenis is er een vrouw in geslaagd om de toelatingstest van de Korps Mariniers te weerstaan.

Voor de onbevreesde mannen onder ons, dit is wat je te doen staat: Je begint met een 2.700 meter hardlopen, die moet in 12 minuten uitgerend zijn. Daarna volgen er vier pull-ups, dertig sit-ups en dertig push-ups. Elke deelnemer krijgt hier per onderdeel twee minuten tijd voor. Officieel ben je dan nog lang niet klaar, dit is pas het begin. Behaal je de fitheidstest, mag je naar de selectietest die tweeënhalve dag duurt. Daarin wordt je getest op je fysieke gesteldheid, doorzettingsvermogen en groepsgevoel. Deze vrouw wist dit allemaal te doorstaan.

Sinds 1 januari mogen vrouwen meedoen met de selectieprocedure. Voor vrouwen gelden dezelfde eisen als bij mannen. Gelijkheid is enorm belangrijk in dit beroep en de Tweede Kamer wil dit al te graag behouden. Wie de heldhaftige vrouw is die deze brute test heeft doorstaan, is nog onbekend. “Om haar in alle rust haar opleiding te laten afmaken, wordt er verder niets over haar bekend gemaakt”, aldus minister van Defensie Anke Bijleveld. Wel weten wij dat we nu al houden van deze onverschrokken dame. Behoorlijk stoere mijlpaal als je het ons vraagt. Hieronder laat Jay Jay Boske zien wat een training bij de mariniers inhoudt.

Reageer op artikel:
Eerste vrouw toegelaten na fitheidstest Korps Mariniers
Sluiten