Vrouw bevalt tien dagen na haar overlijden van een baby

Redactie 22 jan 2018 Entertainment

Het zal je maar gebeuren, je maakt als begrafenisondernemer de laatste dingen gereed voor de begrafenis van een jonge vrouw en komt er in het mortuarium achter dat de vrouw na haar dood bevallen is van een kindje. Het overkwam Fundile Malana, de begrafenisondernemer van Lindokuhle Begrafenissen.

De 33-jarige Nomveliso Nomasonto Mdoyi overleed plots na wat klachten van kortademigheid in haar huis in Mthayisi, een dorpje in Zuid-Afrika. De moeder van vijf kinderen lag in de tijd voor haar uitvaart opgebaard in een mortuarium, toen een medewerker een dag voor haar begrafenis een overleden baby tussen haar benen vond.

Dat een mensenlichaam tot spectaculaire dingen in staat is weten we, maar dat een vrouw tien dagen na haar dood nog in staat is een kind op de wereld te zetten, is toch een bijzonder WTF-momentje.

Ook de buurtbewoners delen deze mening. Na flink wat hekserij verhalen, weten wij inmiddels dat wanneer een zwangere vrouw sterft, er zuurstof en verschillende gassen vrijkomen, terwijl je weefsel zwakker wordt. Dat zorgt voor een opgezwollen lichaam en gigantisch veel druk die uiteindelijk tot een ‘kistgeboorte’ leidt. Het kindje heeft helaas geen schijn van kans.

Foto’s: Pixabay

Reageer op artikel:
Vrouw bevalt tien dagen na haar overlijden van een baby
Sluiten