Vriendengroep bouwt dorpje om met z’n allen oud te worden

redactie 17 nov 2015 Entertainment

Je hebt het er ongetwijfeld wel eens over gedagdroomd met je maten: hoe tof zou het wel niet zijn om op ons 80e met z’n allen in hetzelfde bejaardentehuis te zitten? Beetje Playstationen, sherry zuipen en memorabele anekdotes oprakelen. Lijkt ons de ultieme laatste fase van ons leven. In het bijzijn van onze lieftallige vrouwen natuurlijk. Er moet immers ook gegeten worden (geintje, natúúrlijk).

Maar wat is er nou nog beter dan met je vrienden in een bejaardentehuis? Met je vrienden in een je eigen straat! Zonder de narrige bejaardentehuisverzorgsters die je weigeren om nog een vodka te brengen. In Texas hebben vier koppels daad bij de droom gevoegd. Een kaal stuk land werd opgekocht waarna architect werd Matt Garcia ingeschakeld om een eigen dorp voor hun te ontwerpen. En zo geschiedde. Het dorp heet Llano Exit Strategy en ligt naast de Llano rivier vlakbij Austin in Texas.

Het dorp bestaat uit vier kleine huisjes a 40.000 dollar per stuk die allen zo energiezuinig en milieuvriendelijk mogelijk. Zo wordt het regenwater opgevangen in tanks die 5.000 liter water kunnen herbergen en wordt rekening gehouden met de Texaanse hitte in de vorm van een goede isolatie en afdakjes van huisjes. Op dit moment brengt de vriendengroep zoveel mogelijk tijd door in het dorpje, maar de bedoeling is om zich hier na hun pensioen definitief te vestigen. Middenin de natuur oud worden met je vrienden. Briljanter dan dit gaat het niet worden. 

Bron: vriend van de show Elmer H. & boredpanda.com

Reageer op artikel:
Vriendengroep bouwt dorpje om met z’n allen oud te worden
Sluiten