Vreemde slaapgewoonten van succesvolle kerels

redactie 11 dec 2016 Entertainment

Als je succesvol bent dan is het belangrijk om te zorgen dat je niet oververmoeid raakt. Voor veel van deze mensen betekent het dat je er een raar slaappatroon op na houdt, of dat je je soms een streng regime aanmeet. Vier beroemdheden met zo’n raar slaappatroon.

Winston Churchill:
Deze sigarenrokende baas ging elke middag om vijf uur na een glas whiskey met sodawater twee uur onder zeil. Hij kon daarna gewoon de hele nacht doorwerken. Zijn rare slaappatroon zorgde er wel voor dat hij soms vergaderingen had met zijn oorlogskabinet vanuit zijn bad.

Leonardo Da Vinci:
Deze kunstenaar, wetenschapper en uitvinder uit de tijd van de renaissance volgde een zeer streng slaapregime dat Uberman heet. Na iedere vier uur nam hij een dutje van twintig minuten. Zo hield hij overdag meer tijd over om aan zijn vele projecten te werken. Een echte powernapper die Leo.

Lyndon B. Johnson:

Je slaaptekort een stap voor blijven

Deze oud-president splitste zijn dag in tweeën. Hij stond vroeg op, rond een uur of half zeven, en werkte vervolgens door tot twee uur in de middag. Vervolgens deed aan wat beweging en ging hij een halfuur naar bed. Om vier uur stond hij weer op en werkte hij door tot vroeg in de ochtend. Dit slaapregime zou hij hebben afgekeken van zijn voorganger, John F. Kennedy.

 

Donald Trump:
The Donald is niet echt een slaper. Hij zou ‘s nachts maar een uur of drie, soms vier, slapen. Af en toe haalt hij slechts de anderhalf uur. Als hij dan ‘s ochtends rond een uur of zes zijn nest uit komt is het eerste dat hij doet de artikelen uit de krant lezen waar zijn naam boven staat. Volgens de schrijver Michael D’Antonio, die het boek Never Enough schreef over Trump, leest Donald de artikelen niet eens maar kijkt hij alleen maar naar zijn naam. Lekkere ego-boost, zeker.

Reageer op artikel:
Vreemde slaapgewoonten van succesvolle kerels
Sluiten