Voormalig concentratiekamp wordt omgebouwd tot super-de-luxe resort

redactie 20 jan 2016 Entertainment

Een hotel in een oude gevangenis, een tot een restaurant omgebouwde vleesfabriek en ga maar door. Een oud pand met een beetje geschiedenis kan net dat beetje extra geven aan je hotel of restaurant. Dat wisten de bedenkers van dit toekomstige resort ook en daarom gingen ze opzoek naar een bouwwerk met een interessant verleden, en die hebben ze gevonden ook.

Ze lieten hun oog namelijk vallen op het eilandje Mamula vlak voor de kust van Montenegro. In de 19de eeuw bouwde het Oostenrijks-Hongaarse Rijk hier een enorm fort om zich te verdedigen tegen aanvallen over zee. Tot zo ver een mooi stukje geschiedenis, maar het bouwwerk heeft ook een donkere kant.

160 jaar lang was het eiland verlaten totdat de Italianen het in de Tweede Wereldoorlog gingen gebruiken als concentratiekamp. Meer dan 2.000 mensen werden hier gemarteld, vermoord of uitgehongerd en nu gaat het een vijf sterren resort worden. Zwembaden, palmbomen, nachtclubs, jachthaven, restaurants, kuuroorden en nog veel meer luxe ga je hier straks vinden. Familieleden van de mensen die hier om zijn omgekomen hebben nog wel geprobeerd om de bouw tegen te houden, maar daar heeft het land schijt aan. Afgelopen week werd de deal rondgemaakt en als alles goed verloopt gaan ze nog dit jaar beginnen met bouwen. We zijn benieuwd hoe ze dit gaan aanprijzen in de reisgidsen.

Reageer op artikel:
Voormalig concentratiekamp wordt omgebouwd tot super-de-luxe resort
Sluiten