5 redenen om in 2019 voor jezelf te beginnen

redactie 13 dec 2018 Entertainment

Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Het klinkt cliché, maar het is wel waar. Heb jij je goede voornemens al op papier staan? Bij meerdere mensen staat een eigen onderneminkje starten vaak op zo’n lijstje te pronken. Soms komt het er inderdaad ook echt van, maar vaak ook niet. Om jou definitief over deze streep te trekken hebben wij een aantal goede redenen voor je op een rijtje gezet. Wij van FHM zijn van alle markten thuis vriend!

Eigen baas

Dat is fijn zeg. Er staat niet meer iemand boven je, jij zwaait de scepter in je eigen onderneming. Dit kan ook een valkuil zijn, alle verantwoording rust immers op jouw schouders. Maar jij kan dat vriend! Probeer als chief goed het overzicht te houden en alles van tevoren uit te denken. Als je de hobbels vooraf al verwijderd, kun je flink de weg op scheuren.

Moneys

Als werknemer werk je bijna altijd voor hetzelfde loon. Als ondernemer is dat niet het geval, je verdiend aan wat er binnenkomt. Als je het goed aanpakt, kun je dus best wel veel moneys binnenharken. Maar dan moet je wel een goed idee hebben! Daar begint het allemaal mee. Denk eerst alle concepten goed uit en leg het vooral ook aan anderen voor.

Flexibel

In grotere organisaties gaat de besluitvorming vaak erg traag. In jouw eigen onderneming heb je daar geen last van, jij hebt de touwtjes in je handen. Je kan op die manier makkelijk inspelen op trends. Het is namelijk heel goed om mee te bewegen met de markt.

Je kan online je eigen boekhouding regelen

De boekhouding hoeft niet gecompliceerd en duur te zijn. Dit kun je zelf makkelijk online regelen met boekhoudprogramma e-Boekhouden.nl. De eerste vijftien maanden zijn ook nog eens gratis voor starters. Deze aanbieding geldt vanaf je inschrijving bij de KvK.

Jij bent de toekomst

Je bepaalt zelf de toekomst van jouw onderneming. Dat is soms best wel pittig, hou je ogen en je oren vooral goed open. Grijp mooie kansen, want wie weet wat er allemaal nog op jouw pad gaat verschijnen.

Reageer op artikel:
5 redenen om in 2019 voor jezelf te beginnen
Sluiten