Halve eeuw oude Volkswagen Kever met 37 kilometer op de teller wordt geveild

redactie 10 okt 2018 Machines

Een van de meest iconische auto’s ooit is toch wel de Volkswagen Kever. Dit praktische gezinswagentje is ooit door Ferdinand Porsche gemaakt in opdracht van ene Adolf. De moderne Kever daar gelaten is de productie van de enige echte Beetle in 1978 gestopt. Ondanks dat er miljoenen van verkocht zijn kan een haarfijn exemplaar nog een flink wat waard zijn.

Nooit op kenteken gezet

Zo werd in Amerika recent een piekfijne Volkswagen Kever gevonden. De ruim vijftig jaar oude klassieker heeft in al die tijd slechts 37 kilometer gereden. In 1964 werd het Duitse wagentje aangeschaft door Rudy Zvarich. Omdat hij al een Kever als daily driver had op dat moment heeft hij de gloednieuwe auto linea recta naar z’n opslagplaats gereden. Hier heeft de Beetle vervolgens ruim een halve eeuw gestaan. De wagen is zelfs nooit op kenteken gezet. Dit alles zorgt ervoor dat de auto nog in topstaat verkeert. Zo heeft ‘ie zelfs nog de originele ruitenwissers en wieldoppen.

Als je interesse hebt in deze prachtige Duitse bolide, dan mag je diep in de buidel tasten. De Volkswagen wordt namelijk op de veilingsite Hemmings aangeboden voor dik 870.000 euro. Duur kevertje dus.

Reageer op artikel:
Halve eeuw oude Volkswagen Kever met 37 kilometer op de teller wordt geveild
Sluiten