Je kunt nu ‘s werelds eerste vliegende auto kopen

Redactie 9 mrt 2018 Machines

Maak je klaar voor de mooiste uitvinding van het jaar. Het is geen onbeperkte shoarmaproducer (wat ook mooi was geweest), maar een vliegende auto. Holy fuck, dat klinkt gewoon te mooi om waar te zijn. De auto werd door een Nederlands bedrijf gepresenteerd tijdens Genève Motor Show.

We zagen het al vaker in films, series en Grand Theft Auto, maar nooit kwam het echt zover dat een groot bedrijf bezig was met dit idee. De komende jaren zullen we meer en meer van dit soort auto’s tegenkomen. Het probleem is toch nog de veiligheid. We zijn nog niet eens klaar voor zelfrijdende auto’s, laat staan voor vliegende bolides.

Duur grapje

Het Nederlandse bedrijf PAL-V introduceerde het ontwerp tijdens de beurs in Genève. Ze bieden zelfs nu al pre-orders aan. Wil je zo’n autovliegtuig aanschaffen, moet je beschikken over een mooi bedrag van 600 duizend dollar. Hatseflats, dat zijn pas bedragen. Het beest mag nog niet worden verkocht omdat ‘ie, logischerwijs, nog niet over alle veiligheidscertificaten beschikt. We zijn er gewoonweg nog niet klaar voor.

Snelheidsduivel

Laten we het even hebben over de specificaties en het uiterlijk. Eerlijk gezegd verdient de PAL-V geen schoonheidsprijsje. Dat maakt eigenlijk ook niets uit, je kunt ermee vliegen, hoe dik is dat? De vliegende auto kan met één tank een maximale afstand van 560 kilometer bereiken. Dat is van Amsterdam naar Londen en dan zonder te vliegen. Hij kan 180 kilometer per uur in de lucht en 160 op de weg. Dat zijn beide prima snelheden voor een eerste versie. Je hebt in de lucht trouwens geen last van vliegtuigen, de PAL-V kan een maximale hoogte bereiken van 3,3 kilometer.

We zullen dus nog even geduld moeten hebben willen we in de file komen staan in de lucht. De eerste stap is er en ook nog eens door een Nederlands bedrijf. Vlucht naar Londen kan gaan boarden…

Reageer op artikel:
Je kunt nu ‘s werelds eerste vliegende auto kopen
Sluiten