Man komt terug met een vis van 649 kilo na een middagje vissen

redactie 3 dec 2018 Entertainment

Voor de meeste visfanaten moeten vaak uren geduldig langs de waterkant zitten wachten om vervolgens een stekelbaarsje binnen te kunnen hengelen. Oké, dat was wellicht ietwat overdreven. We willen natuurlijk niet de lokale visclubs op ons dak krijgen. Maar veel verder dan een flinke snoek of een dikke karper van enkele kilo’s komen de meesten niet. Als je echt zware zeemonsters wil vangen moet je naar Australië, daar ving een man namelijk een vis van meer dan een halve ton.

Zwarte marlijn

Hoeveel weegt het beest dan precies? 649 kilootjes schoon aan de haak. Dit heeft natuurlijk ook veel te maken met het soort vis. Het is een zwarte marlijn, dit zijn sowieso wel flinke jongens, maar zelfs deze vissoort laat de weegschaalwijzer niet vaak zo hoog komen. De vis kwam slechts 30 kilo te kort voor een wereldrecord. Hoewel het flinke inspanning heeft gekost om dit zeemonster binnen te hengelen, zegt de trotse visser zelf dat het voornamelijk aan de techniek en de stuurmanskunsten van de kapitein gelegen heeft.

Wetenschap

Nadat de het enorme zeedier aan de poorten van de vissenhemel heeft aangeklopt is het tijd voor de Australische visser om te bedenken wat ‘ie met z’n gevangen reus gaat doen. Een zwarte marlijn van deze grootte is niet meer te eten. Er zit dan namelijk te veel kwik in het dier. Dit flinke exemplaar zal waarschijnlijk beschikbaar worden gesteld aan de wetenschap. De visser die hem binnen hengelde vindt namelijk dat er nog veel onderzoek moet worden gedaan naar deze vissoort. Is ‘ie toch niet helemaal voor niets gestorven.

Reageer op artikel:
Man komt terug met een vis van 649 kilo na een middagje vissen
Sluiten