Virtueel chillen met je vrienden met Facebook VR

Redactie 25 jan 2017 Entertainment

Steeds meer bedrijven liften mee op de virtual reality trein. Facebook heeft nu haar eigen virtuele wereld met de Oculus Rooms. Voorlopig kunnen alleen Gears VR bezitters de kamers binnentreden, maar wie weet wordt het wel een enorm succes. Dan zitten we straks wellicht met zijn allen via Facebook met onze vrienden te pilsen.

Zoals je van de Oculus Rift gewend bent komt je eerst in een standaard menu. Als je helemaal klaar bent om de sociale – maar virtuele – wereld te betreden, selecteer je de Party optie. Dat klinkt meteen al gezellig. Vanaf daar zit je in de digitale wereld van Facebook, die is opgedeeld in drie aparte gebieden.

Facebook VR

App launcher & tv
Het klinkt interessanter dan het is hoor. De app launcher is eigenlijk gewoon het beginscherm. Van daaruit start je elke app op die je op dat moment nodig hebt. In het begin kies je dus ook welk van de drie gebieden je opzoekt, de televisie bijvoorbeeld.

In deze modus check je video’s op een groot scherm in je virtuele appartement. Het kunnen die dronken video’s zijn die je matties van je hebben gemaakt afgelopen zaterdag, maar het kan ook die hilarische Joel Beukers compilatie van FHM zijn. Allerlei soorten content dus. De video’s blijven trouwens afspelen als je in een andere kamer sneakt.

Chat
Natuurlijk is er een plek om te chatten met je Facebook vrienden, we moeten natuurlijk niet hebben dat we mensenschuw worden. De avatar die je aanmaakt functioneert als je lichaam in de VR wereld. Wel realistisch blijven dus hè, want anders herkennen je vrienden je totaal niet en val je keihard door de mand.

Aan je lichaam zelf kun je sowieso niks veranderen want je romp is vervangen door een lichtgevende waas. Handen en voeten heb je trouwens ook niet, je hoofd is het enige dat je vrienden zullen zien. Het enige dat je echt kunt veranderen is de haarstijl, maar als je in real life een volledige gladde kop hebt, is de verleiding misschien groot om daar een flinke bos haar op te knallen.

Team Coco GIF - Find & Share on GIPHY

Games
Dit is waarschijnlijk waar de toekomst van VR vooral licht; games – en porno natuurlijk maar daar moet je niet voor op Facebook zijn. Momenteel bestaat de gametafel uit drie games en maak je niet druk, je hoeft hierin niet om de drie uur je tuintje met wortelen om te ploegen.

De games die je nu al kunt spelen zijn Lights (sort puzzlegame), Words (een virtuele versie van blindemannetje), and Pairs (kaarten matchen). Niet heel erg uitdagend, maar leuk om even te proberen. Het project staat nog in de kinderschoenen dus er komt vast nog wel wat toffers bij.

Droom appartement
Op de foto’s zie je op de achtergrond een soort huiskamersetting. Je kijkt uit op het pluizige tapijt, de knetterende openhaard en de andere appartementen die in de buitenlucht zweven. Je kunt dus ook gewoon gluren naar de buren, mocht je daar interesse in hebben.

Facebook VR

Toekomst
Het is nog niet mogelijk om openbare ruimtes in te gaan om vreemde mensen te ontmoeten, een club ofzo. Nu kun je alleen nog als een loner door de kamers dwalen of chillen met je vrienden.

Het downloaden kan ook beter. Om de één of andere rare reden moet je telefoon in de Gear VR zitten om de app te downloaden. Geen enorm probleem maar wel een beetje raar, dat moet simpeler kunnen.

Oculus is nog niet heel gedetailleerd over de datum dat Facebook VR naar de Oculus Rift komt, maar dat het in 2017 is weten we wel zeker. Hopelijk zijn er dan al weer wat verbeteringen geweest, want er is nog aardig wat werk aan de winkel.

Mashable.com

Reageer op artikel:
Virtueel chillen met je vrienden met Facebook VR
Sluiten