Absolute shorttracklegende Viktor Ahn hangt zijn ijzers aan de wilgen

Redactie 6 sep 2018 Entertainment

We kunnen ons voorstellen dat shorttrack niet de eerste sport is waar je in het weekend de uitslagen van opzoekt, maar dit is toch wel een momentje, want de absolutel legende van de sport Viktor Ahn heeft bekend gemaakt ermee te stoppen.

6 gouden Olympische plakken

Wat Lionel Messi is van het voetbal, Michael Schumacher voor de Formule 1 en Roger Federer van het tennis, dat is Viktor Ahn voor het shortrack. In totaal won hij 6 gouden medailles op de Olympische Spelen. Zes!

Zuid-Koreaanse Rus

En dat voor twee verschillende landen. In Turijn 2006 won hij voor zijn geboorteland Zuid-Korea drie keer goud en een keer brons en in 2014 evenaarde hij dat succes, maar dan onder de vlag van Rusland. Door de schorsing van de Russische atleten op de laatste Olympische Spelen in Pyeongchang, moest hij z’n jacht naar meer goud staken, maar wat overblijft zijn nog altijd een zestal gouden plakken in z’n nachtkastje. Daar kun je mee thuiskomen. Zeker als je nagaat dat hij tussendoor ook nog vier keer wereldkampioen op rij werd.

We vroegen de Mooiste Sportvrouw én de snelste shorttrackster van Nederland, da’s natuurlijk Suzanne Schulting, om even te duiden waarom hij zo’n grootheid is. Let niet op dat ene typfoutje, want ze moest snel weg omdat ze moest trainen. Het schaatsseizoen komt er immers weer aan en die billen dienen wel in shape te blijven. Zie screenshotje hieronder voor haar reactie.

Suzanne Schulting Viktor Ahn

Spektakel in Sotsji

Het mag dan niet sport numero uno zijn, sinds onze weet van het bestaan van Suzanne Schulting hebben wij bovengemiddelde interesse in het shorttrack en bovendien zetten wij sportlegendes als deze altijd graag in de spotlights. Een van de meest spectaculairste races was ongetwijfeld z’n gouden race op de 500 meter in Sotsji. Geniet nog een keer mee in de video van deze schaatsende meester hieronder.

Reageer op artikel:
Absolute shorttracklegende Viktor Ahn hangt zijn ijzers aan de wilgen
Sluiten