Vijf top dj’s geven hun beste tips om succesvol te worden

De wereld rondreizen in een privévliegtuig, draaien op de vetste festivals en bakken met geld verdienen. Wie wil er tegenwoordig geen dj worden? Armin van Buuren, Wildstylez, Chuckie, Oliver Heldens, Nicky Romero, Don Diablo en ga zo maar door. Allemaal begonnen ze thuis op hun kamertje en kijk waar ze nu staan. Het aantal succesvolle Nederlandse dj’s blijft maar groeien en jij kan de volgende zijn. Tijdens het Amsterdam Dance Event lieten de grootheden van de Nederlandse dj wereld weten hoe zij zo ver zijn gekomen en daar kun jij nu de vruchten van plukken met deze vijf tips.

1. Maak vlieguren
Leer door te doen. Vind een plek waar je kan draaien en leer zo de fijne kneepjes van het vak. Als je begint moet je niet alleen voor het geld gaan, maar vooral voor de ervaring.

2. Wees creatief
Draaitafels, speakers, software en ga zo maar door. Dj worden is niet goedkoop en daarom moet je soms creatief zijn. Kijk welke middelen je hebt en ga daar mee aan de slag. Als je echt top wil worden moet je ook met weinig middelen een beat kunnen maken.

3. Pak je kans
Ga niet wachten tot een dj of producer naar jou toe komt, maar zoek ze zelf op. Je moet niet bang zijn om afgewezen te worden. Maak iets waar je trots op bent en zorg ervoor dat ze niet meer om je heen kunnen.

4. Werk hard en blijf gefocust
De perfecte beat heb je niet zomaar gemaakt. Het kost tijd, heel veel tijd. Je moet kritisch op jezelf zijn en altijd voor het hoogst haalbare gaan. Dat is de enige manier om succesvol te worden.

5. Laat je niet gebruiken
Dat je graag bekend wil worden betekent niet dat je op alles ja moet zeggen. Weet wat je waard bent en ga niet voor iedere prijs ergens draaien. Zorg dat je serieus genomen wordt.

Reageer op artikel:
Vijf top dj’s geven hun beste tips om succesvol te worden
Sluiten