VICE komt met vette docu over illegale raves in het enige oorlogsgebied van Europa

Redactie 8 apr 2017 Entertainment

Voor de eerste aflevering van de nieuwe VICELAND-serie ‘Big Night Out’ reisde presentator Clive Martin naar burgeroorlogsgebied ‘The People’s Republic of Donetsk’ om te kijken hoe ze daar stoom afblazen.

Nadat het van Oekraine is afgepakt door lokale millitairen en Russische ‘groene mannetjes’, is het gebied een zwaarbevochten, geopolitieke puinhoop geworden. Je zou kunnen zeggen: ‘Daar wil je niet wonen’. Maar er wonen natuurlijk gewoon mensen. De meesten zien zichzelf in etnisch, cultureel en politiek opzicht als Russen. Sinds de hel losbarstte in 2015, komen er weinig berichten over het gebied naar buiten. Een aantal jaren geleden was het nog een van de grote steden van Oekraine. Inclusief voetalteam en nachtleven. Inmiddels is het een slagveld waar in 18 maanden 10.000 mensen omkwamen.

Toch gaat ook hier het leven een soort van door. De meeste mensen werken, gaan naar hun werk, en de jeugd vindt nog tijd en ruimte voor een feestje tussen alle militaire. Een aantal kroegen en clubs nog steeds geopend, waar schuimparty’s worden georganiseerd niet ver van de frontlinie vandaan. Ook laat de documentaire zien hoe er nog altijd illegale feesten worden gehouden in Donetsk War Zone. Hier kun je docu in z’n geheel checken. 

VICE News

Reageer op artikel:
VICE komt met vette docu over illegale raves in het enige oorlogsgebied van Europa
Sluiten