Verstappen zegt keihard NEE tegen teamorders

thomas 21 sep 2015 Machines

Max Verstappen trok gisteren de lijn van zijn laatste Grand Prix lekker door. Ondanks dat hij bij de start niet wegkwam wist onze landgenoot door een zieke inhaalrace alsnog als achtste de streep te passeren. Mad Max was zo ongeveer de gehele race de snelste op de baan en liet weer een paar ongekende inhaal acties zien. Het meest opvallende moment van de race was, naast een man die in zijn korte broek over het circuit liep, de order die Verstappen in de laatste ronde kreeg.

Zijn teamgenoot Sainz reed op plek negen met nieuwere banden en kon volgens de Teambaas van Toro Rosso ‘Franz Tost’ nog een plekje opschuiven. "Carlos had nieuwe banden, dus we dachten dat we met onze coureurs van positie konden wisselen"

Maxie was het daar duidelijk niet mee eens en antwoorde met een dikke: NEE! Teambaas Franz Tost probeerde het nog een keer lief te vragen maar de Nederlander had daar schijt aan en pakte zo weer vier puntjes. "Ik kwam dichter bij de jongens voor mij en liet de hele race een goede snelheid zien, dus er was geen reden voor mij om Sainz te laten passeren", zei Max. "Ik denk dat Carlos hetzelfde had gedaan als het andersom was geweest."

Het negeren van je team is vaak geen goede keuze, maar in dit geval zeker wel want Max kreeg het gelijk van zijn team en kan daarom terugkijken op een meer dan geslaagd weekend. "Max had gelijk, want hij zag dat Carlos niet dichterbij kwam. Carlos had Sergio Perez (die zevende stond) dus niet kunnen inhalen en daarom zeiden we: ‘we laten ze weer racen’. Als Carlos de positie van Max had willen krijgen, dan had hij er dichter op moeten zitten, anders heeft het geen zin."

Sainz zelf was het hier niet mee eens en was er van overtuigd dat hij Perez nog wel voorbij had gekund. "Ik had er zeer veel vertrouwen in dat ik de zevende plaats over kon gaan nemen, maar Max besloot om mij er niet langs te laten. Ik heb Max dit jaar al drie of vier keer voorbij laten gaan. Er is hem vandaag vier keer verteld dat hij mij er langs moest laten, maar hij deed het niet. Het is een beetje vervelend."

Aankomende zondag gaan Sainz, Vertappen en de twintig andere coureurs opnieuw de strijd met elkaar aan want dan verhuist het hele circus naar Japan

Helaas geen bewegende beelden, maar de ‘NO’ is duidelijk genoeg.

Max liet na afloop nog even weten wat hij zelf van zijn race vond.

Reageer op artikel:
Verstappen zegt keihard NEE tegen teamorders
Sluiten